Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI JE NAJBOLJI: Ovako se pripema PRAVI REN!

DOMAĆI JE NAJBOLJI: Ovako se pripema PRAVI REN!

  Izvor: Foto: Profimedia

Iako mnoge domaćice odlučuju da kupe gotov, domaći ren je mnogo ukusniji, jači i bolji.

Malo uloženog truda će se sigurno islatiti kad vaši gosti budu uživali u pravom ukusu ovog fenomenalnog dodatka uz pečenje, sarmu ili čorbu.

Potrebno je:

  • 2 veća korena rena (oko 200 g)
  • 1 kašičica šećera
  • vruća voda ili mleko
  • malo sirćeta

Priprema:

Koren rena  oljuštiti kao kad ljuštite šargarepu, što tanje to bolje. Zatim ga izrendati na sitno rende ili ga izblendirati u blenderu. Druga varijanta je bolja, jer nećete plakati i kijati od ljutine koju ren daje.

Ren se ne pere vodom, jer tako gubi svoju belu boju i ljutinu. Dovoljno je samo očistiti taj spoljni omotač.

Tako izrenadan ren staviti u teglu, dodati kašičicu šećera i preliti vrelom vodom ili mlekom. Kad se to izmeša dodati malo sirćeta i otvorenu teglu ostaviti da malo odstoji.

Nakon toga zatvoriti tegle i poslužiti po potrebi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dušan

Mnogo nelogično da se ne pere vodom a posle se zaliva vodom. Izvadim nekoliko korenova, oni blatnjavi, normalno je pod česmu i oštru četku i nabrzinu izribam korenove. Odmah ih ljuštim i rendam. Kašikicu kafenu soli i šećera, promešam i stavljam u teglice, ne nabijam. Napravim smešu voda sirće 3/1 i prelijem ren, sam se slegnemožete dodati još malo rena, ali vremenom će upiti tečnost pa proveravajte teglicu. Ako nema tečnosti sušiće se i nije lep za jelo, jedino što će te taj deo morati izbaciti. Prijatno.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti