Fritata je italijansko jelo koje podseća na omlet ili kajganu, ali se od njih i razlikuje utoliko što, osim obaveznih jaja, u njega možete da dodate bukvalno sve što imate u frižideru i špajzu. Ovo jelo je idealno za doručak, ali se sve više pravi za ručak ili za večeru. Prednost je u tome što se pravi brzo i lako, bez prljanja mnogo sudova. Ako ste ljubitelj jaja, ovaj recept ćete obožavati.
Sastojci:
- 8 jaja
- 1 praziluk
- 5 šampinjona
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 ml mleka
- 150 g šunke
- 2 crvene paprike
- 200 g kačkavalja
- seckani peršun
- so, biber
Priprema:
Na tiganju propržite naseckanu šunku, paprike, prazilukm šampinjone i začine na maslinovom ulju. Jaja sa mlekom umutite u činiji, pa kada šunka i površe porumene ulijte i jaja i pecite na tihoj vatri bez mešanja. Narendajte sir preko jaja i dopustite smesi da naraste kako se bude pekla, ali i da se sir rastopi. Kada jaja postanu zlatno žuta i sir rastopljen sklonite sa vatre svoj doručak i isecite ga u obliku pice, odnosno na truglove. Možete ga služiti uz jogurt ili hladno kiselo mleko i uživati u ukusnom obroku prepunom proteina.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus