Miš-maš je omlet na bugarski način, koje se sprema najčešće za doručak, a priprema je jednostavna i laka. Kako mu samo ime kaže, reč je o papazjaniji - mešavini raznoraznih sastojaka. Ukoliko se nađete u Bugarskoj, ovo jelo će vam ponuditi u u svakom restoranu u kom se nađete.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 pečene paprike
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 paradajz srednje veličine
- 150 g feta sira
- so, biber
- seckani peršun
Priprema:
Naseckajte sitno crni i beli luk, pa propržite na ulju, a potom dodajte naseckanu papriku i paradajz, poklopite tiganja i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Nakon toga dodajte feta sir isečen na kockice, a potom i jaja koja ste umutili u posebnoj činiji sa malo soli. Jaja ne mešajte, već ih povremeno gurkajte varjačom dok se ne isprže. Pecite oko 2-3 minuta dok jaja ne dobiju lepu gustinu. Pred sam kraj dodajte sitno naseckan peršun.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus