Miš-maš je omlet na bugarski način, koje se sprema najčešće za doručak, a priprema je jednostavna i laka. Kako mu samo ime kaže, reč je o papazjaniji - mešavini raznoraznih sastojaka. Ukoliko se nađete u Bugarskoj, ovo jelo će vam ponuditi u u svakom restoranu u kom se nađete.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 pečene paprike
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 paradajz srednje veličine
- 150 g feta sira
- so, biber
- seckani peršun
Priprema:
Naseckajte sitno crni i beli luk, pa propržite na ulju, a potom dodajte naseckanu papriku i paradajz, poklopite tiganja i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Nakon toga dodajte feta sir isečen na kockice, a potom i jaja koja ste umutili u posebnoj činiji sa malo soli. Jaja ne mešajte, već ih povremeno gurkajte varjačom dok se ne isprže. Pecite oko 2-3 minuta dok jaja ne dobiju lepu gustinu. Pred sam kraj dodajte sitno naseckan peršun.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem