Prženice su jedan od onih doručaka koji miriše na detinjstvo, bezbrižnost i bakinu kuhinju. Većini su omiljene, a pored toga što se pripremaju brzo, idealan su način da potrošite ostatke starog hleba. Za klasične prženice svi znaju, ali ovaj jednostavan doručak možete pripremiti sa malim izmenama i dobiti potpuno novo jelo. Punjene prženice zadovoljiće nepca i najvećih gurmana. 

Brašno je dodatak koji će sprečiti prženice da budu masne. U toku prženja će se stvoriti korica i hleb neće upiti mnogo ulja.

Sastojci:

  • 8 parčića starog hleba
  • 100 g renadne šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike kečapa
  • 3 jajeta
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika brašna
  • so
  • origano

Priprema:

Na jedno parče hleba namažite tanko majonez, a na drugo tanko kečap i origano. Na krišku koja je premazana majonezom stavite rendani kačkavalj, pa stavite narendanu šunku i zalepite kriškom koja je premazana kečapom. Ukoliko je potrebno, kriške malo pritisnite kako bi se zalepile i kako nadev u toku prženja ne bi iscurio. Postupak ponovite sa svim kriškama. Jaja umutite sa mlekom i brašnom i dodajte soli po ukusu. Ulje zagrejte na srednje jakoj temperaturi. Prženice umačite sa svih strana u umućena jaja neposredno pre spuštanja u vrelo ulje. Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa