Koliko puta ste doručkovali prženice, ali ne ispadnu vam uvek dobro. Kako bi bile ukusne potrebno je da budu hrskave na ivicama, ali i mekane u sredini, ne smeju da budu previše masne ili da zagore. Da biste napravili ovakve prežnice neko će ih ostaviti kraće da se peku, pa će biti žive, trik je u tome da znate kako da isečete hleb i napravite smesu.
Profesionalni kuvari su otkrili tajnu kako da napravite savršene prženice. Kada sečete hleb morate da vodite računa da on ne bude tanak, nego debljine oko 1,5 cm. I obavezno je da hleb bude bajat ili neće biti dobre.
Nikako nemojte da ih pržite na puteru, već koristite ulje. Prava mera za smesu je 1/4 šoljice mleka i jedno jaje na dve kriške hleba.
Ako želite da obogatite ukus prženica dodajte začine kao što su biber, kim ili parmezan, a ako pravite slatke cimet ili vanilin šećer su obavezni.
Ulje mora da bude dobro zagrejano i obavezno ih okrećite tokom prženja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus