Koliko puta ste doručkovali prženice, ali ne ispadnu vam uvek dobro. Kako bi bile ukusne potrebno je da budu hrskave na ivicama, ali i mekane u sredini, ne smeju da budu previše masne ili da zagore. Da biste napravili ovakve prežnice neko će ih ostaviti kraće da se peku, pa će biti žive, trik je u tome da znate kako da isečete hleb i napravite smesu.
Profesionalni kuvari su otkrili tajnu kako da napravite savršene prženice. Kada sečete hleb morate da vodite računa da on ne bude tanak, nego debljine oko 1,5 cm. I obavezno je da hleb bude bajat ili neće biti dobre.
Nikako nemojte da ih pržite na puteru, već koristite ulje. Prava mera za smesu je 1/4 šoljice mleka i jedno jaje na dve kriške hleba.
Ako želite da obogatite ukus prženica dodajte začine kao što su biber, kim ili parmezan, a ako pravite slatke cimet ili vanilin šećer su obavezni.
Ulje mora da bude dobro zagrejano i obavezno ih okrećite tokom prženja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese