U nastavku teksta saznajte kako da sačuvate hleb da se ne ubuđa uz jedan jednostavan trik.

Ne postoji ništa gore od toga da kada recimo krenete da napravite sendvič, pa otkrijete da vam se hleb ubuđao i da ima neprijatan miris. To se naročito dešava u toku toplih letnjih dana.
Ipak, zahvaljujući stručnjaku za potrošače Tomu Čerču, postoji jeftin i jednostavan trik uz pomoć kojeg ćete izbeći da se to dogodi, a ne radi se o stavljanju vekne u zamrzivač.
Tom, koji je inače osnivač zajednice za uštedu novca u Engleskoj kaže da čuvanje hleba sa štapićem celera može da spreči razvoj bakterija i pojavljivanje onih ružnih zelenkastih mrlja.
"Ako ste ikada uzeli svoju veknu hleba da napravite sendvič i onda shvatili da je pobuđavio, razmislite o tome da stavite štapić celera u kesu ili kutiju za hleb", predlaže Tom.
"Možda zvuči čudno, ali hleb će apsorbovati vlagu od celer i zauzvrat će ostati svež i po nekoliko dana", dodao je on.
Celer je možda već sastavnim deo vašeg spiska za kupovinu, a ako nije, svakako ne košta mnogo. Ukoliko primenite Tomov savet, možda ćete manje bacati hranu i nećete morati da neplanirano idete u prodavnicu po svež hleb.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.