Ne postoji ništa gore od toga da kada recimo krenete da napravite sendvič, pa otkrijete da vam se hleb ubuđao i da ima neprijatan miris. To se naročito dešava u toku toplih letnjih dana.
Ipak, zahvaljujući stručnjaku za potrošače Tomu Čerču, postoji jeftin i jednostavan trik uz pomoć kojeg ćete izbeći da se to dogodi, a ne radi se o stavljanju vekne u zamrzivač.
Tom, koji je inače osnivač zajednice za uštedu novca u Engleskoj kaže da čuvanje hleba sa štapićem celera može da spreči razvoj bakterija i pojavljivanje onih ružnih zelenkastih mrlja.
"Ako ste ikada uzeli svoju veknu hleba da napravite sendvič i onda shvatili da je pobuđavio, razmislite o tome da stavite štapić celera u kesu ili kutiju za hleb", predlaže Tom.
"Možda zvuči čudno, ali hleb će apsorbovati vlagu od celer i zauzvrat će ostati svež i po nekoliko dana", dodao je on.
Celer je možda već sastavnim deo vašeg spiska za kupovinu, a ako nije, svakako ne košta mnogo. Ukoliko primenite Tomov savet, možda ćete manje bacati hranu i nećete morati da neplanirano idete u prodavnicu po svež hleb.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Domaći kolač sa jabukama
Gulaš od šampinjona za ručak
Svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
Torta sa ananasom, u obliku novogodišnje kugle
Kampanja Telekom Srbije „Roming priče“ osvojila Kaktus nagradu