Pored izobilja svežeg voća i povrća, prolećno vreme sa sobom donosi i ne tako lepe stvari, a jedna od njih su i insekti. I zato stalno tražimo načine i mehanizme da se lakše nosimo sa njima, odnosno da ih se efikasno otarasimo. Leto je posebno nezgodan period jer se, između ostalog, suočavamo i sa problemom voćnih mušica.

Iako deluju bezazleno i neprimetno, što i jesu kada govorimo o jednoj ili dve mušice, one vrlo brzo mogu da naprave pravu pometnju u našim domovima, a da stvar bude gora, protiv njih uglavnom ne pomažu ni sprejevi za bube.

Međutim, jedna korisnica TikToka objavila je video u kom priča kako ima problem sa ovim letnjim bubicama, kao i na koji način uspeva da ih se otarasi i to samo uz pomoć plastične posude i "mamca".

Naime, ona ima običaj da zgnječi malo voća i stavi ga na dno plastične posude, a zatim tu posudu prekrije providnom folijom.

- Evo kako da se lako rešiti voćnih mušica - ako je vaša kuhinja kao moja, onda su ove svuda. Uzmite posudu i zgnječite malo voća, ja sam odabrala jagode. Onda ćete posudu pokriti providnom folijom i probušićete vrlo male rupe na vrhu. Zatim je samo ostavite na pultu. Mušice će privući miris voća, ulaziće kroz male rupice kako bi došle do njega, a više neće moći da izađu i zauvek će biti zarobljene - objasnila je u videu koji je ubrzo postao viralan.

Naš savet je samo da redovno bacate voće, odnosno posudu, jer bi odatle mogao da počne da se širi neprijatan miris.

Kako da se rešite mušica tiktok/cleanwithjen

Izvor: Stvar ukusa