Neretko se desi da nam neke namirnice duže stoje u frižideru i zaboravimo da ih izbacimo, zbog čega kada otovorimo vrata osećamo neprijatan miris, a često i nakon temeljnog čišćenja on je i dalje prisutan.

Ipak, postoji rešenje i trikovi za ovaj "problem" koji će sprečiti da se nakon otvaranja frižidera kuhinjom i ostalim prostorijama širi neprijatan miris pokvarene hrane.

1. Sirće

Sirće je provereni recept za eliminisanje neprijatnih mirisa, koji su još i naše bake koristile. Pomešajte ga sa malo vode i dobro istrljajte unutrašnjost frižidera, pa ga ostavite da se malo provetri.

2. Limun

Izbacite ostatke pokvarene hrane, operite frižider vodom, a onda presecite limun na pola i istrljajte njim sve delove u frižideru. Neprijatni mirisi će nestati za tili čas.

3. Zrna kafe

U slučaju da rešite da otopite frižider, kao idealno sredstvo koje će upiti nepijatne mirise su zrna kafe. Dok frižider držite otvorenim ubacite u njega zrna kafe i rasporedite ih po policama. Posle kratkog vremena neprijatan miris će potpuno iščeznuti.

4. Soda bikarbona

Velika i poznata pomoć u čišćenju je soda bikarbona, kao prirodni preperat koji je bezbedan, a lako dostupan. Njom možete očistiti i frižider. Pomešajte sodu bikarbonu sa vodom, natopite u toj smeši krpu i očistite unutrašnjost frižidera.

5. Ekstrakt vanile

Osim što će "pokupiti" smard, ekstrat vanile učiniće da vam bude prijatno svaki put kada otvorite frižider. Par kapljica ovog ekstrata nakapajte na tufer od vate i ubacite u frižider. Ostavite da odstoji nekoliko dana, pa ga bacite. Rezultat će biti neverovatan.