Da ne bismo u kupovinu išli svakodnevno, delimo sa vama savete kako da uštedite na vremenu i novcu i održite svežinu namirnica više dana.
Da bi vam limun trajao i po nekoliko nedelja operite ga pod mlazom vode, stavite u čiste tegle, njih napunite vodom, ali ih nemojte zatvarati. Tegle zatim čuvajte u frižideru.
Krompir, da ne bi proklijao vremenom, može se čuvati u frižideru, ali samo u otvorenoj papirnoj kesi.
Crni luk se takođe može čuvati u frižideru na polici, u papirnoj ali zatvorenoj kesi.
Šargarepu možete čuvati u plastičnoj posudi na čije ste dno stavili salvetu ili ubrus, pa tek onda poređali povrće. Preko možete staviti i prijanjajuću foliju koju ste izbušili na par mesta.
Beli luk se u frižideru može čuvati na polici u celim glavicama. A da bi trajao još duže, odvojite glavicu na čenove, stavite u kesu, zatvorite i zamrznite.
Kačkavalji i sirevi će trajati duže i neće ispuštati miris ukoliko parče sira umotate u papir za pečenje i odložite tako u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu