Pripremanje domaćih jela je odličan način da održavamo svoje zdravlje. Još ako pažljivo isplaniramo svaki obrok možemo i da uštedimo. Evo kako da uštedite vreme i novac u kuhinji sa nekoliko jednostavnih trikova!
Uvek planirajte svoj jelovnik
Kada pažljivo planirate jelovnik i imate spisak sastojaka koje treba da kupite, uštedećete novac i vreme. Ovo vam pomaže da sprečite kupovanje više hrane nego što vam je potrebno. Inače postoji rizik da kupujete haotično i da potrošite mnogo više, kao i da bacite suvišnu hranu.
Kupujte sezonske proizvode
Oni su najkorisniji i imaju najbolji ukus, posebno ako ih kupujemo na pijacama. Dobro bi bilo da planirate svoj jelovnik prema sezonskom povrću i voću. Tako ćete trošiti manje novca.
Kupujte na veliko
Neka hrana je jeftinija kada se kupuje na veliko, kao što je pirinač, žitarice, orašasti plodovi ili brašno. Na taj način ćete imati mnogo vremena ispred sebe, ali će vam to biti isplativije.
Nemojte bacati ostatke hrane
Kuvajte u većim količinama i koristite ostatke za spremanje brzih jela. Ovo je mnogo lakše, jeftinije i štedi vreme. Na primer jednom možete da spremite pileće šnicle, a od ostataka da napravite pileću salatu ili različita zapečena jela. A zašto da ne i musaku sa piletinom.
Zamrznuta hrana
Tokom jeseni možete da zamrznete kako povrće, tako i voće za zimu kada je ono skuplje. Sa ovim trikom prilikom kuvanja ćete uštedeti novac.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus