Ako imate neku staru šerpu koja ima fleke, ili ste možda uništili novu, ne brinite, imamo odlično rešenje. Pomoću 2 namirnice očistite i najdvrdokornije mrlje sa dna šerpe ili tiganja. Sve što treba da imate je krompir i so, a to svaka domaćica već ima u kući.
Presecite krompir na pola, umočite u so i izribajte dno. U zavisnosti od toga koliko vam je šerpa izgorela, toliko će trajati i ribanje. Ako su na šerpi tvrdokorne mrlje, onda nekoliko puta umočite krompir u so. Ali, ne odustajte jer će vas rezultati očarati.
Takođe, ako ste za ručak pravitili krompir, a niste bacili koru možete i nju da iskoristite. Pređite krpom preko šerpe i videćete da je čista. Možete da je properete i vodom, pa onda osusite.
Očistite i vašu rernuprirodnom pastom, bez ribanja.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem