Banane su vrlo zdrave, sadrže mnoge minerale, vitamine i vlakna i dobro ih je jesti svaki dan. Zrela banana ima male smeđe mrlje i u toj je fazi vrlo slatka i lako se vari. Tačkice nastaju jer se u ovom voću razvija enzim koji ubrzava proces dozrevanja, ali uvek nas neprijatno iznenadi kada banana potpuno promeni boju i postane braon.
Što duže stoje veća je šansa da će banane potamneti i postati suviše meke. To naravno ne znači da su pokvarene, ali većina više voli kada su tvrđe i sveže. Kako ih održati svežim? Postoji jedan jednostavan trik.
Većina sigurno zna da banane ne bi treblo da držite u frižideru. Hladan vazduh učiniće da ovo voće brže potamni, pa je najbolji način da ih držite podalje od frižidera.
Poslužite se sledećim trikom: koren banane obmotate najlonskom folijom. Na taj način neće tamneti u korenu, pa će duže zadržati svežinu i neće postati previše meke. Na ovaj način produžićete im svežinu za 5 do 7 dana.
Pogledajte u videu kako izgleda ceo postupak.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus