Banane su vrlo zdrave, sadrže mnoge minerale, vitamine i vlakna i dobro ih je jesti svaki dan. Zrela banana ima male smeđe mrlje i u toj je fazi vrlo slatka i lako se vari. Tačkice nastaju jer se u ovom voću razvija enzim koji ubrzava proces dozrevanja, ali uvek nas neprijatno iznenadi kada banana potpuno promeni boju i postane braon.
Što duže stoje veća je šansa da će banane potamneti i postati suviše meke. To naravno ne znači da su pokvarene, ali većina više voli kada su tvrđe i sveže. Kako ih održati svežim? Postoji jedan jednostavan trik.
Većina sigurno zna da banane ne bi treblo da držite u frižideru. Hladan vazduh učiniće da ovo voće brže potamni, pa je najbolji način da ih držite podalje od frižidera.
Poslužite se sledećim trikom: koren banane obmotate najlonskom folijom. Na taj način neće tamneti u korenu, pa će duže zadržati svežinu i neće postati previše meke. Na ovaj način produžićete im svežinu za 5 do 7 dana.
Pogledajte u videu kako izgleda ceo postupak.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem