Počela je sezona jagoda, voća koje retko ko ne voli. Njih možete da jedete zasebno, sa šećerom, medom... ali, i da pravite različite poslastice. Sada više ne morate da kupujete smrznute jagode kada im nije sezona. Kupite veću količinu kada budu najmanje koštale i sačuvajte ih tokom cele godine bez zamrzavanja i kuvanja.
Ako ih ovako sačuvate neće izgubiti aromu i miris i možete u bilo kom trenutku da pravite omiljene torte i kolače.
Sastojci:
- 3 kg jagoda
- 3 kg šećera
Priprema:
Sveže jagode sipajte u posudu i prelijte hladnom vodom. Ostavite 5-6 minuta. Procedite, isperite, pa opet procedite. Isecite listove i jagode ako su krupnije prepolovite i stavljajte u čistu posudu. Sipajte šećer preko jagoda, ali ostavite nekih 4-5 kašika sa strane. Ostavite 3 sata na sobnoj temepraturi i povremeno promešajte. Jagode sa sve sokom koji su pustile sipajte u sterilisane tegle. U svaku teglu sipajte kašiku, dve šećera. Tegle dobro zatvorite, vazduh ne sme da ulazi. Držite u frižideru do godinu dana.
Izvor: Stvar ukusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije