Počela je sezona jagoda, voća koje retko ko ne voli. Njih možete da jedete zasebno, sa šećerom, medom... ali, i da pravite različite poslastice. Sada više ne morate da kupujete smrznute jagode kada im nije sezona. Kupite veću količinu kada budu najmanje koštale i sačuvajte ih tokom cele godine bez zamrzavanja i kuvanja.
Ako ih ovako sačuvate neće izgubiti aromu i miris i možete u bilo kom trenutku da pravite omiljene torte i kolače.
Sastojci:
- 3 kg jagoda
- 3 kg šećera
Priprema:
Sveže jagode sipajte u posudu i prelijte hladnom vodom. Ostavite 5-6 minuta. Procedite, isperite, pa opet procedite. Isecite listove i jagode ako su krupnije prepolovite i stavljajte u čistu posudu. Sipajte šećer preko jagoda, ali ostavite nekih 4-5 kašika sa strane. Ostavite 3 sata na sobnoj temepraturi i povremeno promešajte. Jagode sa sve sokom koji su pustile sipajte u sterilisane tegle. U svaku teglu sipajte kašiku, dve šećera. Tegle dobro zatvorite, vazduh ne sme da ulazi. Držite u frižideru do godinu dana.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem