Počela je sezona jagoda, voća koje retko ko ne voli. Njih možete da jedete zasebno, sa šećerom, medom... ali, i da pravite različite poslastice. Sada više ne morate da kupujete smrznute jagode kada im nije sezona. Kupite veću količinu kada budu najmanje koštale i sačuvajte ih tokom cele godine bez zamrzavanja i kuvanja.
Ako ih ovako sačuvate neće izgubiti aromu i miris i možete u bilo kom trenutku da pravite omiljene torte i kolače.
Sastojci:
- 3 kg jagoda
- 3 kg šećera
Priprema:
Sveže jagode sipajte u posudu i prelijte hladnom vodom. Ostavite 5-6 minuta. Procedite, isperite, pa opet procedite. Isecite listove i jagode ako su krupnije prepolovite i stavljajte u čistu posudu. Sipajte šećer preko jagoda, ali ostavite nekih 4-5 kašika sa strane. Ostavite 3 sata na sobnoj temepraturi i povremeno promešajte. Jagode sa sve sokom koji su pustile sipajte u sterilisane tegle. U svaku teglu sipajte kašiku, dve šećera. Tegle dobro zatvorite, vazduh ne sme da ulazi. Držite u frižideru do godinu dana.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus