Jednostavne poslastice su ukusne i praktične za pripremu, jer ne zahtevaju previše truda i vremena. Počinje sezona jagoda i idealno je vreme da napravite ledenu poslasticu sa ovim voćem koja će oduševiti celu porodicu. Pošto se ne peče i kao podloga se koristii keke uspeće i domaćicama koje su početnice u kuhinji. 

Sastojci:

  • 50 g keksa
  • 50 g piškota
  • 500 g jagoda
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 želatin
  • 100 g šećera u prahu (okvirno)
  • 2 pune kašike kisele pavlake
  • 1 puna kašika krem sira
  • malo skuvane kafe ili soka

Priprema:

Želatin potopite sa 4 kašike hladne vode, pa kad se stegne malo zagrejte. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte po želji šećer u prahu, a zatim lagano umešajte kiselu pavlaku, sir i želatin. Umutite. Ubacite i jednu šolju seckanih jagoda na kockice. U pleh prečnika 22 cm poređajte piškote umočene u skuvanu kafu. Premažite polovinom fila. Sa strane do ivice pleha poređajte jagode isečene na polovine, pa po sredini stavite keks umočen u kafu i preko premažite preostali fil. Odozgo naseckajte ostatak jagoda i ako želite pospite sitnim bombonaam. Ostavite da se ohladi preko noći. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja