Sladoled nije jedina poslastica koja vas može rashladiti u vrelim danima. Donosimo vam recept za podjednako ukusan smrznuti jogurt.
Sastojci:
½ kg smrznutog voća po želji
180 g jogurta
100 g šećera u prahu
sok 1 limuna
Priprema:
U blenderu usitnite smrznuto voće po želji. Za smrznuti jogurt možete upotrebiti bobičaste plodove poput borovnica i kupina, ledene breskve, kruške ili jabuke. Izbegavajte voće s visokim postotkom vode poput lubenica, jer će tekstura krajnjeg proizvoda biti "preterano mokra" kad se jogurt počne topiti.
Usitnjenom voću dodajte jogurt, šećer i sok limuna pa zajedno pomešajte.
Pogledajte i 5 recepata za domaći sladoled
Prilagodite slatkost i kiselost deserta zavisno od količine fruktoze glavnog sastojka. Ako za desert koristite veoma slatko voće povećajte količinu limunovog soka i smanjite količine šećera u prahu.
Smesu stavite u zamrzivač na barem pola sata, a poslužite uz komadiće svežeg voća, naseckane orašaste plodove ili malo čokoladnog preliva.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa