Idealno uklopljeni sastojci čine ovaj hleb neodoljivim dodatkom uz svako jelo.

Još jedna pogodnost je da ga možete jesti i kada ste na dijeti, jer ne utiče na vašu liniju.

Proverite zašto ovaj hleb zovu Fantazija. Napravite ga još danas.

Potrebno:

- 2 decilitra ražanog brašna

- decilitar heljdinog brašna

- 4 decilitra integralnog brašna

- 30 grama rastopljenog maslaca

- semenke po želji

- 2 kašičice praška za pecivo

- 2 kašike psylliuma ( ljuspice )

- kašičica soli

- 5 decilitara kisele vode

- decilitar obične vode

Postupak:

Izmešati suve sastojke, dodajte rastopljen maslac i na kraju vodu. Mešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu masu ( što manje mešanja testa to bolje).

Ostaviti testo da odmara između 20 i 30 minuta. Zatim testo vaditi mokrim rukama, oblikujte veknu i ostavite da odmori oko 10 minuta.

Pre pečenja premažite veknu hladnom vodom.

Pecite 35 do 40 minuta, na 200 stepeni Celzijusovih.

Napomena: Ako vam smesa ostane žitka, nemojte oblikovati veknu već stavite na pek papir pa u kalup. Različita brašna, različito upijaju vodu, pa stavite manje vode.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Hrono kuhinja