Šeherezada torta je jedna od najboljih poslastica koje se ne peku. Laka je za pripremu jer se sastoji do keksa, puding od karamele i šlaga. Svaki zalogaj se topi, a može da se servira kada su praznici ili slave. Kako se približava Uskrs možete da je napravite posle tradicionalnog ručka.
Sastojci:
- 600 g keksa
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g prah šećera
- 250 g margarina
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga od karamele
- 9 kašika šećera
Priprema:
Skuvajte puding u mleku i dodajte šećer. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa prah šećerom i dodajte u puding, pa sjedinite mikserom, a onda zasebno umutite slatku pavlaku. U tepsiju poređajte red keksa, zatim fil od pudinga, pa šlag i onda opet ispočetka dok ne utrošite sav materijal. Poslednji sloj neka bude umućena slatka pavlaka, a keks nemojte da umačete u mleko ili vodu, nego ređajte suv.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati
Pastirska pita sa mlevenim mesom i pire krompirom