Ukoliko volite Baunti čokoladice, onda ćete ovu tortu obožavati! Svojim neodoljivim ukusom podseća na omiljenu čokoladicu, a veoma je kremasta i idealna za sve prilike. Lako se pravi, deca će je obožavati, a sigurno će vam svi tražiti recept.
Sastojci su jednostavni i sigurno većinu njih imate u kući.
Sastojci:
Za koru:
- 2 jajeta
- 80 g šećera
- 80 ml ulja
- 100 ml mleka
- 70 g brašna
- 20 g kakao praha
- pola praška za pecivo
- pola vanilin šećera
Za preliv:
- 150 ml mleka
- 2 kašike šećera
Za krem:
- 350 ml mleka
- 70 g šećera
- 50 g griza
- 100 g kokosa
- 60 g maslaca
- pola vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 C stepeni. Kalup prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Penasto umutite jaja, vanilin šećer i šećer. Zatim dodajte ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa opet sve umutite mikserom. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20 minuta. Topao biskvit prelijte sirupom koji ste pripremili tako što ste zakuvali mleko s malo šećera. Za krem zagrevajte mleko u koje ste dodali šećer i vanilin šećer, pa pre nego što provri kratko skinite s vatre, pa umešajte griz i kokos. Vratite na ringlu i kuvajte još 2 minuta dok se ne zgusne. U gotov krem dodajte maslac isečen na kockice, mešajte dok se ne otopi, pa s kremom prelijte koru koju ste ostavili u kalupu. Za glazuru u manjoj šerpi pomešajte slatku pavlaku i čokoladu pa zagrevajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite da se hladi nekoliko sati.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom