Ukoliko volite Baunti čokoladice, onda ćete ovu tortu obožavati! Svojim neodoljivim ukusom podseća na omiljenu čokoladicu, a veoma je kremasta i idealna za sve prilike. Lako se pravi, deca će je obožavati, a sigurno će vam svi tražiti recept.

Sastojci su jednostavni i sigurno većinu njih imate u kući. 

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jajeta
  • 80 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 70 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • pola praška za pecivo
  • pola vanilin šećera

Za preliv:

  • 150 ml mleka
  • 2 kašike šećera

Za krem:

  • 350 ml mleka
  • 70 g šećera
  • 50 g griza
  • 100 g kokosa
  • 60 g maslaca
  • pola vanilin šećera

Za glazuru:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 C stepeni. Kalup prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Penasto umutite jaja, vanilin šećer i šećer. Zatim dodajte ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa opet sve umutite mikserom. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20 minuta. Topao biskvit prelijte sirupom koji ste pripremili tako što ste zakuvali mleko s malo šećera. Za krem zagrevajte mleko u koje ste dodali šećer i vanilin šećer, pa pre nego što provri kratko skinite s vatre, pa umešajte griz i kokos. Vratite na ringlu i kuvajte još 2 minuta dok se ne zgusne. U gotov krem dodajte maslac isečen na kockice, mešajte dok se ne otopi, pa s kremom prelijte koru koju ste ostavili u kalupu. Za glazuru u manjoj šerpi pomešajte slatku pavlaku i čokoladu pa zagrevajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite da se hladi nekoliko sati.

Izvor: Stvar ukusa