I da se niste pridržavali Uskršnjeg posta, danas na Veliki petak, većina Srba posti. Za ručak napravite ribu, prebranac i krompir salatu, a posle ovako obilnog i ukusnog obroka počastite se neverovatnom čokoladnom tortom sa keksom. Priprema se za 5 minuta, a posle se pola sata hladi u frižideru.
Sastojci:
- 200 g posne čokolade
- 200 g lešnika
- 230 g posnog keksa
- 200 ml sojinog mleka
Priprema:
Keks i lešnike krupnije izdrobite, pa pomešajte sa istopljenom čokoladom. Sipajte mleko i sve lepo sjedinite. Sipajte u kalup obložen providnom folijom, pa ostavite u frižideru pola sata. Izvadite i vaša čokoladna torta je spremna za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus