I da se niste pridržavali Uskršnjeg posta, danas na Veliki petak, većina Srba posti. Za ručak napravite ribu, prebranac i krompir salatu, a posle ovako obilnog i ukusnog obroka počastite se neverovatnom čokoladnom tortom sa keksom. Priprema se za 5 minuta, a posle se pola sata hladi u frižideru.
Sastojci:
- 200 g posne čokolade
- 200 g lešnika
- 230 g posnog keksa
- 200 ml sojinog mleka
Priprema:
Keks i lešnike krupnije izdrobite, pa pomešajte sa istopljenom čokoladom. Sipajte mleko i sve lepo sjedinite. Sipajte u kalup obložen providnom folijom, pa ostavite u frižideru pola sata. Izvadite i vaša čokoladna torta je spremna za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem