I da se niste pridržavali Uskršnjeg posta, danas na Veliki petak, većina Srba posti. Za ručak napravite ribu, prebranac i krompir salatu, a posle ovako obilnog i ukusnog obroka počastite se neverovatnom čokoladnom tortom sa keksom. Priprema se za 5 minuta, a posle se pola sata hladi u frižideru. 

Sastojci:

  • 200 g posne čokolade
  • 200 g lešnika 
  • 230 g posnog keksa 
  • 200 ml sojinog mleka 

Priprema:

Keks i lešnike krupnije izdrobite, pa pomešajte sa istopljenom čokoladom. Sipajte mleko i sve lepo sjedinite. Sipajte u kalup obložen providnom folijom, pa ostavite u frižideru pola sata. Izvadite i vaša čokoladna torta je spremna za jelo. 

Posna cokoladna torta instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa