Gošća u emisiji "Praktična žena" bila je Jelena Gavrilović trenutno jedna od najlepših glumica na našoj sceni. Ona je pravila tiramisu sa jagodama, koji je gotov za tren oka, a njen savet sa sve one koji se boje da stavljaju termični neograđena jaja je da kolač treba da drže nekoliko sati u frižideru. 

Sastojci:

  • 300 g jagoda
  • 20 piškota
  • 2 jajeta
  • 125 g šećera
  • 450 g maskarpone sira
  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 ml instant kafe
  • 3 kašike ruma
  • sok od pola limuna

Priprema:

Belanca umutite sa polovinim šećera i sokom od limuna da dobijete čvrst sneg. U žumanca dodajte ostatak šećera, maskarpone sir i nemućenu slatku pavlaku, pa mutite dok ne dobijete ujednačenu kremu u koju ćete potom dodati i rum. Belanca pomešajte sa filom od pavlake i sira, pa sve ponovo umutite mikserom par sekundi. Piškote umočite u kafu pa ih ređajte u vatrostalnu činiju ili pravougaoni kalup za kolače. Premažite ih jednim delom fila, poređajte naseckane jagode, pa odozgo stavite još jedan red natopljenih piškota. Preko njih premažite ostatak fila, lepo poravnajte, pa po želji ukrasite čokoladnim mrvicama ili kako prahom. Ostavite u frižideru oko 2 sata da se stegne.

Izvor: Praktična žena