Gošća u emisiji "Praktična žena" bila je Jelena Gavrilović trenutno jedna od najlepših glumica na našoj sceni. Ona je pravila tiramisu sa jagodama, koji je gotov za tren oka, a njen savet sa sve one koji se boje da stavljaju termični neograđena jaja je da kolač treba da drže nekoliko sati u frižideru.
Sastojci:
- 300 g jagoda
- 20 piškota
- 2 jajeta
- 125 g šećera
- 450 g maskarpone sira
- 300 ml slatke pavlake
- 200 ml instant kafe
- 3 kašike ruma
- sok od pola limuna
Priprema:
Belanca umutite sa polovinim šećera i sokom od limuna da dobijete čvrst sneg. U žumanca dodajte ostatak šećera, maskarpone sir i nemućenu slatku pavlaku, pa mutite dok ne dobijete ujednačenu kremu u koju ćete potom dodati i rum. Belanca pomešajte sa filom od pavlake i sira, pa sve ponovo umutite mikserom par sekundi. Piškote umočite u kafu pa ih ređajte u vatrostalnu činiju ili pravougaoni kalup za kolače. Premažite ih jednim delom fila, poređajte naseckane jagode, pa odozgo stavite još jedan red natopljenih piškota. Preko njih premažite ostatak fila, lepo poravnajte, pa po želji ukrasite čokoladnim mrvicama ili kako prahom. Ostavite u frižideru oko 2 sata da se stegne.
Izvor: Praktična žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus