Više ne morate da se mučite pravljeme komplikovanih kora, jer čokoladni kolač nikada nije bio jednostavniji. Sve što vam treba su grisine. One menjaju i patišpanj i keks, a daju kolaču specifičan šmek zbog slanog ukusa. Obavezno isprobajte ovaj fantstičan kolač, jer će svi biti oduševljeni. 

Sastojci:

  • 400 g grisina
  • 650 ml mleka
  • 20 g kakaoa
  • 70 g kukuruznog skroba 
  • 300 g čokolade
  • 60 g putera 

Za glazuru:

  • 200 g čokolade 
  • 70 ml slatke pavlake 

Priprema:

Pomešajte skrob i kakao, pa dodajte u mleko. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte čokoladu i promešajte dok se ne istopi, a onda dodajte puter i isto mešajte dok se sve ne sjedini. Kalup dimenzija 25x10 cm obložite providnom folijom, pa stavite tanak sloj fila, pa grisine, tanak sloj fila, grisine i tako dok ne utrošite materijal. Fil treba da bude poslednji sloj. Stavite u frižider na sat vremena. Izvadite iz kalupa, pa prelijte čokoladom koju ste istopili sa slatkom pavlakom.

Izvor: Stvar ukusa