Više ne morate da se mučite pravljeme komplikovanih kora, jer čokoladni kolač nikada nije bio jednostavniji. Sve što vam treba su grisine. One menjaju i patišpanj i keks, a daju kolaču specifičan šmek zbog slanog ukusa. Obavezno isprobajte ovaj fantstičan kolač, jer će svi biti oduševljeni.
Sastojci:
- 400 g grisina
- 650 ml mleka
- 20 g kakaoa
- 70 g kukuruznog skroba
- 300 g čokolade
- 60 g putera
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 70 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte skrob i kakao, pa dodajte u mleko. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte čokoladu i promešajte dok se ne istopi, a onda dodajte puter i isto mešajte dok se sve ne sjedini. Kalup dimenzija 25x10 cm obložite providnom folijom, pa stavite tanak sloj fila, pa grisine, tanak sloj fila, grisine i tako dok ne utrošite materijal. Fil treba da bude poslednji sloj. Stavite u frižider na sat vremena. Izvadite iz kalupa, pa prelijte čokoladom koju ste istopili sa slatkom pavlakom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem