Osvežavajući voćni kolači su odlični kada je napolju vruće. A kako dolazi lepo vreme obavezno napravite sladoled kolač koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Pored jagoda potrebno vam je svega par sastojaka koje imate kod kuće, a priprema je nikad lakša. Posebnu čar ovom sladoledu daje specifična aroma kokosa koji se posipa na kraju. 

Sastojci: 

  • 450 ml mleka
  • 170 g šećera
  • 5 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašika brašna
  • 8 g vanilin šećera
  • 450 g jagode
  • 250 ml vode
  • kokos

Priprema:

Pomešajte mleko i šećer (100 g), pa dodajte kukuruzni skrob (2 kašike), brašno i vanilin šećer. Lepo promešajte, a zatim ispasirajte očišćene i oprane jagode i u njih sipajte vodu. Dodajte šećer (70 g) i i skrob (3 kašike) i promešajte. Na jednoj ringli kuvajte jagode uz povremenom mešanje, a na drugoj beli fil. U čaše naizmenično sipajte jedan, drugi fil dok ih ne popunite. Zatvorite providnom folijom i stavite u zamrzivač na sat vremena. Okrenite na tacnu i pospite kokosom. 

Izvor: Stvar ukusa