Ko ne voli jednostavne recepte za poslastice koje još ne moraju da se peku. Upravo je takav ovaj recept za tortu sa banana koju mogu da pripreme i početnici u kuhinji, jer ne zahteva posebno poslastičarsko umeće, a ukus je poput onih torti za čije pripremanje se ulaže mnogo više truda i vremena.
Sastojci:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 100 g rastopljenog putera
Za fil:
- 300 ml mleka
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 3 žumanceta
- 500 g krem sira
- 4 banane
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Za dekoraciju:
- 1 šlag
Priprema:
U većoj činiji pomešajte keks, šećer i puter, pa sve dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Prebacite je u okrugli kalup i formirajte koru. Za fil u šerpu sipajte mleko, pa lagano dodajte brašno i šećer i sve zagrevajte na umerenoj vatri. Dodajte žumanca i mešajte dok se ne zgusne. U dobijeni fil dodajte ekstrakt vanile, pa kada je malo prohladi dodajte krem sir i mikserom umutite da dobijete kompaktnu smesu. Banane isecite na kolutove, poređajte jedan deo preko kore, pa stavite fil, pa opet banane i tako dok ne potrošite sav materijal. Završni sloj treba da vam bude fil. Stavite u frižider na tri sata da se stegne, a potom umutite šlag, premažite preko torte i ukrasite sa nekoliko kolutova banane.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem