Ko ne voli jednostavne recepte za poslastice koje još ne moraju da se peku. Upravo je takav ovaj recept za tortu sa banana koju mogu da pripreme i početnici u kuhinji, jer ne zahteva posebno poslastičarsko umeće, a ukus je poput onih torti za čije pripremanje se ulaže mnogo više truda i vremena.

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g rastopljenog putera

Za fil:

  • 300 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 50 g brašna
  • 3 žumanceta
  • 500 g krem sira
  • 4 banane
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Za dekoraciju:

  • 1 šlag

Priprema:

U većoj činiji pomešajte keks, šećer i puter, pa sve dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Prebacite je u okrugli kalup i formirajte koru. Za fil u šerpu sipajte mleko, pa lagano dodajte brašno i šećer i sve zagrevajte na umerenoj vatri. Dodajte žumanca i mešajte dok se ne zgusne. U dobijeni fil dodajte ekstrakt vanile, pa kada je malo prohladi dodajte krem sir i mikserom umutite da dobijete kompaktnu smesu. Banane isecite na kolutove, poređajte jedan deo preko kore, pa stavite fil, pa opet banane i tako dok ne potrošite sav materijal. Završni sloj treba da vam bude fil. Stavite u frižider na tri sata da se stegne, a potom umutite šlag, premažite preko torte i ukrasite sa nekoliko kolutova banane.  

Izvor: Stvar ukusa