Da li ste znali da kolač možete da napravite u tetrapaku od mleka? Samo ga malo isperite i isecite, pa u njega sipajte sastojke. Kada vam banu gosti, poslužite ih osvežavajućim kolačem sa jagodama, oduševiće se sigurno i tražiće vam recept. Iznenadićete se koliko se lako pravi, ali i koliko malo posuda ima za pranje. Sezona jagoda dolazi, pa je ovo odlična prilika da ih iskoristite, a kasnije kada se pojavi još voća možete da pravite kombinaciju. 

Sastojci:

  • 80 g pudinga od vanile (bez pečenja) 
  • 600 ml mleka 
  • 150 g šećera 
  • 200 g kakao keksa 
  • 200 g jagoda 
  • 20 g kakaoa 

Priprema:

U mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne. Ako koristite puding bez pečenja samo ga pomešajte sa mlekom i šećerom i umutite. U njega dodajte izmrvljeni keks i promešajte. Tetrapak isecite po dužini i operite vodom. Po dnu poređajte jagode isečene na kolutove, a ostatak voća sipajte u puding. Fil sipajte preko i stavite u drižider na sat vremena. Dekorišite kakaom. 

Izvor: Stvar ukusa