Da li ste znali da kolač možete da napravite u tetrapaku od mleka? Samo ga malo isperite i isecite, pa u njega sipajte sastojke. Kada vam banu gosti, poslužite ih osvežavajućim kolačem sa jagodama, oduševiće se sigurno i tražiće vam recept. Iznenadićete se koliko se lako pravi, ali i koliko malo posuda ima za pranje. Sezona jagoda dolazi, pa je ovo odlična prilika da ih iskoristite, a kasnije kada se pojavi još voća možete da pravite kombinaciju.
Sastojci:
- 80 g pudinga od vanile (bez pečenja)
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
- 200 g kakao keksa
- 200 g jagoda
- 20 g kakaoa
Priprema:
U mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne. Ako koristite puding bez pečenja samo ga pomešajte sa mlekom i šećerom i umutite. U njega dodajte izmrvljeni keks i promešajte. Tetrapak isecite po dužini i operite vodom. Po dnu poređajte jagode isečene na kolutove, a ostatak voća sipajte u puding. Fil sipajte preko i stavite u drižider na sat vremena. Dekorišite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem