Kejk pops su vrlo popularan i dekorativan slatkiš, omiljen na dečijim rođendanima i raznim proslavama. Izgledaju kao lizalice, ali se na štapićima zapravo kriju mekane kuglice od smese koja se topi u ustima.
Ovi popsi su sa mlevenim kesom, obloženi glazurom od čokolade, dekorisani šarenim mrvicama i ukrasima. Kejk popsi sami po sebi nisu komplikovani za izradu, naprotiv, prave se neverovatno brzo i jednostavno, isto kao i sve ostale kuglice bez pečenja. Od ove smese dobićete oko 20-ak kuglica.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 8 kašika soka od pomorandže
Za glazuru:
- 150 g bele čokolade
- 150 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
Za ukras:
- šarene mrvice i ukrasi po želji
Priprema:
Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu, sjedinite pa im dodajte rastopljen margarin. Mikserom sve sjedinite da ne ostanu grudvice od margarina. Postepeno dodajte sok od narandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice iste veličine, veličinu odredite sami po svojoj želji. Kuglice staviti u zamrzivač na 15-ak minuta.
Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Posptupak uradite odvojeno za beli i crnu čokoladu. Vrh slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15-ak minuta da se stegnu u zamrzivaču. Nakon toga svaku kuglicu umočite u čokoladu (pola u belu, a pola u crnu) malom kašičicom skidajte višak i sacekajte malo da se višak ocedi. Odmah ukrasite mrvicama, zvezdicama, kokosom, mlevenim orasima... Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižideru do služanja.
Izvor: Stva ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem