Popoveri su pecivo koje dosta podseća na mafine i mogu da se jedu u slatkoj ili slanoj varijanti. Testo se lagano pravi tako što pomešate sve sastojke, ali postoje neke "cake" koje će vam pomoći da testo lepo nadođe. Kalup za mafine obavezno zagrejte, a kada su popoveri gotovi, odmah ih izvadite i zasecite pri dnu kako bi para odmah izašla, jer tako će pecivo duže da zadrži oblik. Takođe, smesu u kalup sipajte do vrha jer će tako lakše "iskočiti" i ispasti kako treba.
Sastojci:
- 3 jajeta (sobne temperature)
- 1,5 šolja mleka (sobne temeprature)
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Dobro umutite jaja i mleko. Zatim dodajte brašno i so, pa sjedinite. Mutite sve dok ne dobijete mehuriće jer će oni pomoći da popoveri narastu. Kalup za mafine zagrejte u rerni, pa nauljite i sipajte smesu skroz do vrha. Pecite na 230°C nekih 20 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta. Kada su gotovi izvadite ih iz kalupa, napravite mali rez nožem pri dnu da para izađe.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem