Popoveri su pecivo koje dosta podseća na mafine i mogu da se jedu u slatkoj ili slanoj varijanti. Testo se lagano pravi tako što pomešate sve sastojke, ali postoje neke "cake" koje će vam pomoći da testo lepo nadođe. Kalup za mafine obavezno zagrejte, a kada su popoveri gotovi, odmah ih izvadite i zasecite pri dnu kako bi para odmah izašla, jer tako će pecivo duže da zadrži oblik. Takođe, smesu u kalup sipajte do vrha jer će tako lakše "iskočiti" i ispasti kako treba.
Sastojci:
- 3 jajeta (sobne temperature)
- 1,5 šolja mleka (sobne temeprature)
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Dobro umutite jaja i mleko. Zatim dodajte brašno i so, pa sjedinite. Mutite sve dok ne dobijete mehuriće jer će oni pomoći da popoveri narastu. Kalup za mafine zagrejte u rerni, pa nauljite i sipajte smesu skroz do vrha. Pecite na 230°C nekih 20 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta. Kada su gotovi izvadite ih iz kalupa, napravite mali rez nožem pri dnu da para izađe.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus