Bakin kolač spada među najpoznatije srpske poslastice. Ovaj kolač je poznat i po imenu galeti, a spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju. Priprema je toliko jednostavna, da ne postoji mogućnost da vam ne uspe. Kada završite sa upotrebom, pročitajte i kako da očistite aparat za galete.

Sastojci:

  • 180 g putera
  • prstohvat soli
  • 160 g šećera 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • 2 jajeta 
  • 100 ml mleka 
  • 300 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 

Priprema:

Puter sobne temeperature sjedinite sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Zatim dodajte jaja i umutite. Sipajte mleko, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite i sipajte punu kašiku smesu u kalup za vafle koji ste malo nauljili. Pecite 3-4 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa