Bakin kolač spada među najpoznatije srpske poslastice. Ovaj kolač je poznat i po imenu galeti, a spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju. Priprema je toliko jednostavna, da ne postoji mogućnost da vam ne uspe. Kada završite sa upotrebom, pročitajte i kako da očistite aparat za galete.
Sastojci:
- 180 g putera
- prstohvat soli
- 160 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Puter sobne temeperature sjedinite sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Zatim dodajte jaja i umutite. Sipajte mleko, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite i sipajte punu kašiku smesu u kalup za vafle koji ste malo nauljili. Pecite 3-4 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus