Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, a jede vam se nešto slatko, naš predlog su posni banana mafini. Za pripremu ovog ukusnog slatkog testa nisu vam potrebni brašno i jaja. Smesa se pravi jednostavno u blenderu za pet minuta, a peku se maksimalno pola sata. Kikiriki puter je u prodavnici skup, ali možete da ga napravite kod kuće od samo 2 sastojka. Mleko možete da zamenite vodom. 

Sastojci:

  • 80 g ovsenih pahuljica
  • prstohvat soli
  • 40 g mlevenih badema
  • 20 g kakaoa
  • 1/2 kašicice praška za pecivo
  • 2 zrele banane 
  • 60 ml sojinog ili bademovog mleka
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika kikiriki putera

Priprema:

Ovsene pahuljice i badem usitnite u blenderu, pa dodajte banane, kakao, prašak za pecivo, med, mleko i kikiriki puter. Dobro izblendirajte. U kalup za mafine stavite papirne kalupe, pa sipajte smesu. Ako želite stavite čokoladne mrvice i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Cooking