Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, a jede vam se nešto slatko, naš predlog su posni banana mafini. Za pripremu ovog ukusnog slatkog testa nisu vam potrebni brašno i jaja. Smesa se pravi jednostavno u blenderu za pet minuta, a peku se maksimalno pola sata. Kikiriki puter je u prodavnici skup, ali možete da ga napravite kod kuće od samo 2 sastojka. Mleko možete da zamenite vodom.
Sastojci:
- 80 g ovsenih pahuljica
- prstohvat soli
- 40 g mlevenih badema
- 20 g kakaoa
- 1/2 kašicice praška za pecivo
- 2 zrele banane
- 60 ml sojinog ili bademovog mleka
- 2 kašike meda
- 1 kašika kikiriki putera
Priprema:
Ovsene pahuljice i badem usitnite u blenderu, pa dodajte banane, kakao, prašak za pecivo, med, mleko i kikiriki puter. Dobro izblendirajte. U kalup za mafine stavite papirne kalupe, pa sipajte smesu. Ako želite stavite čokoladne mrvice i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem