Ako ste početnik u kuhinji onda će vam baka Jelin recept pomoći da savladate pravljenje pite. Kore ovoga puta ne morate samo da razvlačite, jer je recept sa kupovnim mnogo jednostavniji. Takođe, umesto sira možete da koristite i mleveno meso. Odlično je rešenje za doručak sa čašom jogurta.
Ovu pitu zovu puknuta jer je isečena po sredini, pa bogati fil curi na sve strane.
Sastojci:
- 200 g sira feta
- 3 jajeta
- 50 ml mleka
- 100 g kisele pavlake
- 50 ml maslinovog ulja
- 1/2 praška za peciva
- susam za posipanje
- tanke gotove kore
Priprema:
Sir izdrobite, pa dodajte 2 jajeta i jedno belance. Dodajte kiselu pavlaku, mleko, ulje, prašak za pecivo i sve to izjednačiti. Koru raširite po dužini, pa premažite uljem, dodajte drugu preko nje, pa i nju premažite uljem i premažite sa malo nadeva. Savijte na pola, pa premažite nadevom i stavite malo više na vrh. Sa stane preklopite samo malo i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Presecite po sredini i sipajte još nadeva. Zaitm premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj renrni na 200°C.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus