Jaja su mnogima omiljeni izbor za doručak, bilo da su pržena, kuvana i spremljena kao kajgana. Kada im dodate povrće imate zdrav obrok, koji će vas držati sitima sve do ručka. Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 1 luk
  • 100 g šunke
  • 1 paprika
  • 70 ml mleka
  • 70 g kačkavalja
  • 3 šampinjona
  • ulje
  • vlašac
  • peršun
  • so, biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem. Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta. Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite seckanim vlašcem, posolite i dodajte ostale začine po ukusu. Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. Nakon toga ga izvadite iz posude, pospite sitno seckani peršunom i poslužite dok je još topao.

Izvor: Stvar ukusa