Jaja su mnogima omiljeni izbor za doručak, bilo da su pržena, kuvana i spremljena kao kajgana. Kada im dodate povrće imate zdrav obrok, koji će vas držati sitima sve do ručka. Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni.
Sastojci:
- 6 jaja
- 1 luk
- 100 g šunke
- 1 paprika
- 70 ml mleka
- 70 g kačkavalja
- 3 šampinjona
- ulje
- vlašac
- peršun
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem. Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta. Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite seckanim vlašcem, posolite i dodajte ostale začine po ukusu. Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. Nakon toga ga izvadite iz posude, pospite sitno seckani peršunom i poslužite dok je još topao.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno