Bajadere od belog mesa sa senfom, kačkavaljem i suvim vratom izvanredno su posluženje u posebnim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi! Ali, ne morate da se ograničavate samo na događaje, napravite bajadere za današnji ručak i obradujet porodicu.

Sastojci:

  • 2 pileća filea 
  • 200 g kačkavalja
  • 300 g suvog vrata
  • 1 pavlaka
  • 2 jajeta
  • 3 čena belog luka
  • 5 kašika senfa

Priprema:

Šnicle izlupajte i vrlo malo posolite, poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Premažite senfom i izgnječenim belim lukom. Preko senfa narendajte kačkavalj. Poređajte suvi vrat, opet premažite senfom, pa poređajte kačkavalj u listićima. Umutite jaja i pavlaku i prelijte preko kačkavalja. Pecite 30 min na 200°. Ostavite da se ohladi i secite kao bajaderu.

Izvor: Stvar ukusa