Bajadere od belog mesa sa senfom, kačkavaljem i suvim vratom izvanredno su posluženje u posebnim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi! Ali, ne morate da se ograničavate samo na događaje, napravite bajadere za današnji ručak i obradujet porodicu.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 200 g kačkavalja
- 300 g suvog vrata
- 1 pavlaka
- 2 jajeta
- 3 čena belog luka
- 5 kašika senfa
Priprema:
Šnicle izlupajte i vrlo malo posolite, poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Premažite senfom i izgnječenim belim lukom. Preko senfa narendajte kačkavalj. Poređajte suvi vrat, opet premažite senfom, pa poređajte kačkavalj u listićima. Umutite jaja i pavlaku i prelijte preko kačkavalja. Pecite 30 min na 200°. Ostavite da se ohladi i secite kao bajaderu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus