Bajadere od belog mesa sa senfom, kačkavaljem i suvim vratom izvanredno su posluženje u posebnim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi! Ali, ne morate da se ograničavate samo na događaje, napravite bajadere za današnji ručak i obradujet porodicu.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 200 g kačkavalja
- 300 g suvog vrata
- 1 pavlaka
- 2 jajeta
- 3 čena belog luka
- 5 kašika senfa
Priprema:
Šnicle izlupajte i vrlo malo posolite, poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Premažite senfom i izgnječenim belim lukom. Preko senfa narendajte kačkavalj. Poređajte suvi vrat, opet premažite senfom, pa poređajte kačkavalj u listićima. Umutite jaja i pavlaku i prelijte preko kačkavalja. Pecite 30 min na 200°. Ostavite da se ohladi i secite kao bajaderu.
Izvor: Stvar ukusa
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš