Bajadere su jedan od najlepših sitnih kolača koji su neizostavni na svakoj svečanoj trpezi. Ne postoji osoba koja će odbiti da ih jede, a priprema je nikad prostija. Samo se pomešajte sastoji i dobijena smesa se podeli na 2 dela. U jedan se doda čokolada i obe smese se sipaju u tepsiju koja ide u frižider. Naravno, tu je i čokoladna glazura koja ga čini još više neodoljivim.
Sastojci:
- 200 g mlevenog posnog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- malo soka od narandže
- 100 g posne čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 100 g posnog margarina
Za preliv:
- 100 g posne čokolade
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
Izblendirajte keks i orah, pa sjedinite. Dodajte otopljen margarin, šećer u prahu i malo soka. Rukama dobro izjednačite. Podelite na pola. U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, pa promešajte. Na manji poslužavnik stavite prvo čokoladni deo, pa lepo špatulom raširite. Preko stavite svetli deo, pa i njega rasporedite i poravnajte. Prelijte sa otopljenom čokoladom u koju ste dodali malo ulja. Ostavite da se dobro stegne u frižideru. Secite potpuno ohlađenu.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus