Ako vam dolazi puno gostiju ili jednostavno vas mrzi da ceo dan pečete, mi vam nudimo recept za izlivene pite koje će vam se sigurno dopasti. Od jednog testa napravićete 3 različite pite, a mogu da se ispeku u jednoj turi. Potrebna vam je samo aluminijumska folija koju stavljate između. Ako želite možete i da promenite sastojke koje stavljate u pitu, ako postoji nešto što vam se ne dopada.
Sastojci:
Za osnovu:
- 500 g kukuruznog brašna
- 500 g belog brašna
- 250 ml ulja
- oko 800-850 ml vode
- 3 kašičice soli
- 2 kesice praška za pecivo
Dodaci:
- za I pitu: šargrepa, mirođija, tunjevina, beli luk
- za II pitu: kiseli krastavci, paprika, masline
- za III pitu: dinstano, luk, šampinjoni (30 ml. ulja, malo začina, biber)
Priprema:
Napravite testo od navedenih namirnica, a zatim podelite na 3 jednaka dela. U prvi deo dodajte seckanu šargarepu, luk i mirođiju, kao i proceđenu tunjevinu, pa promešajte. U drugi deo dodajte seckane krastavce, paprike i masline, pa promešajte. U treći deo dodajte dinstani crni luk i pečurke. U pleh stavite foliju, pa sipajte prvu smesu. Zatim stavite drugu foliju i čašu iza, pa sipajte drugu smesu, a onda uklonite čašu i sipajte treću smesu. Pospite sa malo susama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pogledajte u VIDEU ispod ako vam nešto nije jasno.
Izvor: serpica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem