Ako vam ponestaje vremena, ali i snage za pripremanje Svetog Nikole, ovaj predlog je izvrstan jer od jednog testa dobijate tri pite.

Ako vam dolazi puno gostiju ili jednostavno vas mrzi da ceo dan pečete, mi vam nudimo recept za izlivene pite koje će vam se sigurno dopasti. Od jednog testa napravićete 3 različite pite, a mogu da se ispeku u jednoj turi. Potrebna vam je samo aluminijumska folija koju stavljate između. Ako želite možete i da promenite sastojke koje stavljate u pitu, ako postoji nešto što vam se ne dopada.
Sastojci:
Za osnovu:
- 500 g kukuruznog brašna
- 500 g belog brašna
- 250 ml ulja
- oko 800-850 ml vode
- 3 kašičice soli
- 2 kesice praška za pecivo
Dodaci:
- za I pitu: šargrepa, mirođija, tunjevina, beli luk
- za II pitu: kiseli krastavci, paprika, masline
- za III pitu: dinstano, luk, šampinjoni (30 ml. ulja, malo začina, biber)
Priprema:
Napravite testo od navedenih namirnica, a zatim podelite na 3 jednaka dela. U prvi deo dodajte seckanu šargarepu, luk i mirođiju, kao i proceđenu tunjevinu, pa promešajte. U drugi deo dodajte seckane krastavce, paprike i masline, pa promešajte. U treći deo dodajte dinstani crni luk i pečurke. U pleh stavite foliju, pa sipajte prvu smesu. Zatim stavite drugu foliju i čašu iza, pa sipajte drugu smesu, a onda uklonite čašu i sipajte treću smesu. Pospite sa malo susama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pogledajte u VIDEU ispod ako vam nešto nije jasno.
Izvor: serpica
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.