Ako vam dolazi puno gostiju ili jednostavno vas mrzi da ceo dan pečete, mi vam nudimo recept za izlivene pite koje će vam se sigurno dopasti. Od jednog testa napravićete 3 različite pite, a mogu da se ispeku u jednoj turi. Potrebna vam je samo aluminijumska folija koju stavljate između. Ako želite možete i da promenite sastojke koje stavljate u pitu, ako postoji nešto što vam se ne dopada. 

Sastojci:

Za osnovu: 

  • 500 g kukuruznog brašna
  • 500 g belog brašna
  • 250 ml ulja
  • oko 800-850 ml vode
  • 3 kašičice soli
  • 2 kesice praška za pecivo 

Dodaci: 

  • za I pitu: šargrepa, mirođija, tunjevina, beli luk
  • za II pitu: kiseli krastavci, paprika, masline
  • za III pitu: dinstano, luk, šampinjoni (30 ml. ulja, malo začina, biber)

Priprema:

Napravite testo od navedenih namirnica, a zatim podelite na 3 jednaka dela. U prvi deo dodajte seckanu šargarepu, luk i mirođiju, kao i proceđenu tunjevinu, pa promešajte. U drugi deo dodajte seckane krastavce, paprike i masline, pa promešajte. U treći deo dodajte dinstani crni luk i pečurke. U pleh stavite foliju, pa sipajte prvu smesu. Zatim stavite drugu foliju i čašu iza, pa sipajte drugu smesu, a onda uklonite čašu i sipajte treću smesu. Pospite sa malo susama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pogledajte u VIDEU ispod ako vam nešto nije jasno. 

Izvor: serpica