Najukusnija posna torta koju ste probali u poslednje vreme. Pravi se od svima omiljenih namirnica, a to su kokos i čokolada. Ne treba vam puno sastojaka, ali ni puno vremena. Ako je pravite u poslednjem trenutku slobodno ostavite manje u frižideru, neće izgubiti na ukusu. Ova posna torta mora obavezno da se nađe na vašoj trepzi za Svetog Nikolu jer će se svi oduševiti. 

Sastojci:

Za koru:

  • 120 g mlevenog keksa
  • 50 g istopljene čokolade za kuvanje
  • 80 ml soka od pomorandže

Za fil: 

  • 320 ml kokosovog mleka iz konzerve
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 60 g griza
  • 60 g kokosovog brašna

Za ganaš:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 80 g kokosovog mleka iz konzerve 

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za koru i utisnite ih u kalup, pa odložite u frižider. U šerpu sipajte kokosovo mleko, šećer i vanilin šećer. Kada prokuva sklonite sa šporeta, pa dodajte griz i kokos. Vratite na ringlu i ostavite još par minuta da se zgusne. Fil sipajte preko korice i ponovo stavite u frižider na pola sata. Za preliv istopiti čokoladu sa kokosovim mlekom (iskoristite gusti deo mleka ovde) i čim se rastopi i sjedini samo Sipajte preko fila. Tortu vratite u frižider na najmanje 2h i ukrasite po želji medenim srcima.

Izvor: slatkadomacica