Najukusnija posna torta koju ste probali u poslednje vreme. Pravi se od svima omiljenih namirnica, a to su kokos i čokolada. Ne treba vam puno sastojaka, ali ni puno vremena. Ako je pravite u poslednjem trenutku slobodno ostavite manje u frižideru, neće izgubiti na ukusu. Ova posna torta mora obavezno da se nađe na vašoj trepzi za Svetog Nikolu jer će se svi oduševiti.
Sastojci:
Za koru:
- 120 g mlevenog keksa
- 50 g istopljene čokolade za kuvanje
- 80 ml soka od pomorandže
Za fil:
- 320 ml kokosovog mleka iz konzerve
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 60 g griza
- 60 g kokosovog brašna
Za ganaš:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 80 g kokosovog mleka iz konzerve
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za koru i utisnite ih u kalup, pa odložite u frižider. U šerpu sipajte kokosovo mleko, šećer i vanilin šećer. Kada prokuva sklonite sa šporeta, pa dodajte griz i kokos. Vratite na ringlu i ostavite još par minuta da se zgusne. Fil sipajte preko korice i ponovo stavite u frižider na pola sata. Za preliv istopiti čokoladu sa kokosovim mlekom (iskoristite gusti deo mleka ovde) i čim se rastopi i sjedini samo Sipajte preko fila. Tortu vratite u frižider na najmanje 2h i ukrasite po želji medenim srcima.
Izvor: slatkadomacica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus