Kada su se pojavili u pekarama slanci su bili apsolutni hit i ne postoji osoba koja ih nije probala. Sada napravite domaće slance boljeg ukusa nego što su kupovni. Svima se uvek dopadao taj slani preliv koji se sipao preko štapića. Baka je u čuveni recept dodala još 2 začina, susam i kim, i time značajno poboljšala ukus čuvenog peciva. Obavezno probajte.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulje
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 320-350 g brašna
- 1 žumance
- susam, kim, krupna so
Za preliv:
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Kvasac izmrvite u toplom mleku i sipajte šećer. Ostavite da se aktivira, pa sipajte u posudu gde ste pomešali brašno, so i ulje. Zamesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe. Zatim razvucite testo i isecite na trake široke 1 cm. od traka oblikujte valjak, pa ređajte u podmazan pleh. Pokrijte i ostavite da narastu, pa ih premažite žumancetom i pospite susamom i kimom. Pecite na 220°C da budu baš reš.
Dve kašike brašna i so razmutite sa malo vode da bude ređe. Pred kraj pečenja štapiće prelijte kašičicom smese, pa vratite u rernu još 5-6 minuta.
Izvor: bakinaidekina kuhinja
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način