Pite su praktične i uvek dobro rešenje za brzinsku klopu. Pogotovo kada je post i ne znate šta da spremate. Mi vam predlažemo da u jednom plehu napravite tri različite pite od jednog pakovanja gotovih kora. Ako vam je jede slano ili slatko potpuno je nebitno jer će u plehu biti svega. I pita sa višnjama i pita sa pečurkama i pita sa pirinčem i suvim grožđem.
PITA SA PIRINČEM I PEČURKAMA
Sastojci:
- gotove kore
- 200 g kuvanog pirinča
- 100 g šampinjona
- 1 praziluk
Priprema:
Ispržite praziluk, pa dodajte isečene oprane šampinjone i dinstajte ih oko 20 minuta. Posolite i pobiberite po želji. Pomešajte obe smese i sipajte na koru koju ste premazali sa malo ulja. Urolajte i ređajte u pleh.
PITA SA PIRINČEM, CIMETOM I SUVIM GROŽĐEM
Sastojci:
- gotove kore
- kuvan pirinač
- 50 g suvog grožđa
- cimet
- šećer
Priprema:
U kuvan pirinač dodajte suvo grožđe potopljeno u rum, cimet i šećer po želji, pa promešajte. Prvu koru premažite samo uljem, kao i drugu, pa preko nje stavite nadev pirinča i suvog grožđa. Preklopite ivicie i rolajte. Ređajte u pleh.
PITA SA VIŠNJAMA
Sastojci:
- gotove kore
- višnje
- malo prezli
- šećer
Priprema:
Prvu koru premažite uljem, pa stavite drugu i nju premažite, pa pobacajte višnje. Ako želite pošećerite i dodajte kašiku, dve prezli preko višanja. Preklopite ivice i urolajte. Ređajte u pleh i premažite uljem. Pecite na 200°C oko 40 minuta. Sve pite mogu u isti pleh.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem