Pite su praktične i uvek dobro rešenje za brzinsku klopu. Pogotovo kada je post i ne znate šta da spremate. Mi vam predlažemo da u jednom plehu napravite tri različite pite od jednog pakovanja gotovih kora. Ako vam je jede slano ili slatko potpuno je nebitno jer će u plehu biti svega. I pita sa višnjama i pita sa pečurkama i pita sa pirinčem i suvim grožđem. 

PITA SA PIRINČEM I PEČURKAMA

Sastojci:

  • gotove kore
  • 200 g kuvanog pirinča 
  • 100 g šampinjona
  • 1 praziluk

Priprema:
Ispržite praziluk, pa dodajte isečene oprane šampinjone i dinstajte ih oko 20 minuta. Posolite i pobiberite po želji. Pomešajte obe smese i sipajte na koru koju ste premazali sa malo ulja. Urolajte i ređajte u pleh. 

PITA SA PIRINČEM, CIMETOM I SUVIM GROŽĐEM

Sastojci:

  • gotove kore
  • kuvan pirinač
  • 50 g suvog grožđa
  • cimet
  • šećer

Priprema:
U kuvan pirinač dodajte suvo grožđe potopljeno u rum, cimet i šećer po želji, pa promešajte. Prvu koru premažite samo uljem, kao i drugu, pa preko nje stavite nadev pirinča i suvog grožđa. Preklopite ivicie i rolajte. Ređajte u pleh.

PITA SA VIŠNJAMA

Sastojci:

  • gotove kore
  • višnje
  • malo prezli
  • šećer

Priprema:

Prvu koru premažite uljem, pa stavite drugu i nju premažite, pa pobacajte višnje. Ako želite pošećerite i dodajte kašiku, dve prezli preko višanja. Preklopite ivice i urolajte. Ređajte u pleh i premažite uljem.  Pecite na 200°C oko 40 minuta. Sve pite mogu u isti pleh. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja