Starinski kolač koji smo prvo probali kod naših baka. Cela kuća je mirisiala na kolače i onda kad se vratimo sa igrališta prvo prionemo na slatkiše. Pored oblandi najviše smo se radovali vanilicama. Sada ih napravite od posnog testa i možete da ih jedete ako se pridržavate Božićnog posta ili ako slavite Svetog Nikolu.
Sastojci:
Za testo:
- 400 g mekog brašna
- 250 g margarina
- 1 kašika sirćeta (jabukovo ili vinsko)
- 1 kašika soka od limuna
- 4 kašike vode
Još:
- džem po ukusu
- šećer u prahu
- vanilin šećer
Priprema:
Zamesite testo od navedenih sastojaka i ostavite da odstoji do sledećeg dana na hladnom. Rastanjite testo i vadite malom modlom željene oblike. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, da ostanu bele. Prohlađene vanilice spojite džemom po ukusu i uvaljajte u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus