Izgledom podesća na lažnu krempitu, ovaj kolač od 2 kremasta fila i keksa oduševiće vas na prvi zalogaj. Na šporet slobodno zaboravite, jer se čak ni puding ne kuva, samo mikserom umutite filove i ostavite da se ohladi. Možete da poslužite i kada su praznici ili rođendani. Pri svakom zalogaju se topi, a čokoladni i vanila fil je čine apsolutno neodoljivom. 

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 600 ml mleka 
  • 180 g šećera u prahu 
  • 20 g vanilin šećra 
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 2 kesice pudinga od vanile (bez pečenja)
  • 2 kesice pudinga od čokolade (bez pečenja) 

Priprema:

Na dno kalupa poređajte keks, pa u mleko (300 ml) dodajte šećer u prahu (90 g), vanilin šećer (10 g), slatku pavlaku (250 ml) i puding od čokolade. Dobro umutite i sipajte preko keksa. Stavite u frižider pola sata. Zatim u preostalih 300 ml mleka dodajte šećer u prahu (90 g), vanilin šećer (10 g), slatku pavlaku (250 ml) i puding od vanile. Dobro umutite i sipajte preko čokoladnog fila. Poređajte preostali keks i stavite u frižider na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa