Izgledom podesća na lažnu krempitu, ovaj kolač od 2 kremasta fila i keksa oduševiće vas na prvi zalogaj. Na šporet slobodno zaboravite, jer se čak ni puding ne kuva, samo mikserom umutite filove i ostavite da se ohladi. Možete da poslužite i kada su praznici ili rođendani. Pri svakom zalogaju se topi, a čokoladni i vanila fil je čine apsolutno neodoljivom.
Sastojci:
- 200 g keksa
- 600 ml mleka
- 180 g šećera u prahu
- 20 g vanilin šećra
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kesice pudinga od vanile (bez pečenja)
- 2 kesice pudinga od čokolade (bez pečenja)
Priprema:
Na dno kalupa poređajte keks, pa u mleko (300 ml) dodajte šećer u prahu (90 g), vanilin šećer (10 g), slatku pavlaku (250 ml) i puding od čokolade. Dobro umutite i sipajte preko keksa. Stavite u frižider pola sata. Zatim u preostalih 300 ml mleka dodajte šećer u prahu (90 g), vanilin šećer (10 g), slatku pavlaku (250 ml) i puding od vanile. Dobro umutite i sipajte preko čokoladnog fila. Poređajte preostali keks i stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem