Izgledom podesća na lažnu krempitu, ovaj kolač od 2 kremasta fila i keksa oduševiće vas na prvi zalogaj. Na šporet slobodno zaboravite, jer se čak ni puding ne kuva, samo mikserom umutite filove i ostavite da se ohladi. Možete da poslužite i kada su praznici ili rođendani. Pri svakom zalogaju se topi, a čokoladni i vanila fil je čine apsolutno neodoljivom.
Sastojci:
- 200 g keksa
- 600 ml mleka
- 180 g šećera u prahu
- 20 g vanilin šećra
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kesice pudinga od vanile (bez pečenja)
- 2 kesice pudinga od čokolade (bez pečenja)
Priprema:
Na dno kalupa poređajte keks, pa u mleko (300 ml) dodajte šećer u prahu (90 g), vanilin šećer (10 g), slatku pavlaku (250 ml) i puding od čokolade. Dobro umutite i sipajte preko keksa. Stavite u frižider pola sata. Zatim u preostalih 300 ml mleka dodajte šećer u prahu (90 g), vanilin šećer (10 g), slatku pavlaku (250 ml) i puding od vanile. Dobro umutite i sipajte preko čokoladnog fila. Poređajte preostali keks i stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus