Fini komad pečenog mesa je centralno jelo na svakom svečanom prazničnom stolu. Ukoliko niste ljubitelj pečenja, možete da se počastite sočnim krmenadlama zalivenim omiljenim pićem većine Srba - pivom.
Pripremljene na ovaj način neće biti suve, a imaće lepu hrskavu koricu.
Sastojci:
- 1 kg krmenadli
- 3 kašičice senfa
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica ruzmarina
Za marinadu:
- 250 ml piva
- 50 ml ulja
Priprema:
Meso operite, dobro ga osušite i tankim oštrim nožem ravnomerno napravite džepove dovoljno duboke da u njih utisnete beli luk isečen na listiće. Meso posolite i pobiberite sa svih strana, pa premažite senfom, pospite seckanim ruzmarinom i sve lepo utrljajte. Pomešajte pivo i ulje, pa sipajte u posudu toliko da meso do pola ogrezne. Pokrijte folijom i stavite u frižider. Meso pripremite dan pre pečenja i povremeno ga okrećite u marinadi od piva. Pre pečenja krmenadle ocedite i stavite ih u pleh. Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Povremeno sklonite foliju i prelivajte ih marinadom i sokom koji su pustile. Kad su skoro pečene, sklonite foliju i nastavite da pečete uz povremeno prelivanje dok ne dobiju lepu boju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus