Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKAD SOČNIJE KRMENADLE IZ RERNE: Zbog marinade od piva imaće karamelizovanu koricu, a meso će se samo odvajati od kosti

Autor Marija Brčić

Krmenadle spremljene u marinadi od piva biće nikad sočnije.

 Krmenadle u pivu Izvor: Shutterstock

Fini komad pečenog mesa je centralno jelo na svakom svečanom prazničnom stolu. Ukoliko niste ljubitelj pečenja, možete da se počastite sočnim krmenadlama zalivenim omiljenim pićem većine Srba - pivom. 

Pripremljene na ovaj način neće biti suve, a imaće lepu hrskavu koricu. 

Sastojci:

  • 1 kg krmenadli
  • 3 kašičice senfa
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica ruzmarina

Za marinadu:

  • 250 ml piva
  • 50 ml ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso operite, dobro ga osušite i tankim oštrim nožem ravnomerno napravite džepove dovoljno duboke da u njih utisnete beli luk isečen na listiće. Meso posolite i pobiberite sa svih strana, pa premažite senfom, pospite seckanim ruzmarinom i sve lepo utrljajte. Pomešajte pivo i ulje, pa sipajte u posudu toliko da meso do pola ogrezne. Pokrijte folijom i stavite u frižider. Meso pripremite dan pre pečenja i povremeno ga okrećite u marinadi od piva. Pre pečenja krmenadle ocedite i stavite ih u pleh. Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Povremeno sklonite foliju i prelivajte ih marinadom i sokom koji su pustile. Kad su skoro pečene, sklonite foliju i nastavite da pečete uz povremeno prelivanje dok ne dobiju lepu boju.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti