Fini komad pečenog mesa je centralno jelo na svakom svečanom prazničnom stolu. Ukoliko niste ljubitelj pečenja, možete da se počastite sočnim krmenadlama zalivenim omiljenim pićem većine Srba - pivom.
Pripremljene na ovaj način neće biti suve, a imaće lepu hrskavu koricu.
Sastojci:
- 1 kg krmenadli
- 3 kašičice senfa
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica ruzmarina
Za marinadu:
- 250 ml piva
- 50 ml ulja
Priprema:
Meso operite, dobro ga osušite i tankim oštrim nožem ravnomerno napravite džepove dovoljno duboke da u njih utisnete beli luk isečen na listiće. Meso posolite i pobiberite sa svih strana, pa premažite senfom, pospite seckanim ruzmarinom i sve lepo utrljajte. Pomešajte pivo i ulje, pa sipajte u posudu toliko da meso do pola ogrezne. Pokrijte folijom i stavite u frižider. Meso pripremite dan pre pečenja i povremeno ga okrećite u marinadi od piva. Pre pečenja krmenadle ocedite i stavite ih u pleh. Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Povremeno sklonite foliju i prelivajte ih marinadom i sokom koji su pustile. Kad su skoro pečene, sklonite foliju i nastavite da pečete uz povremeno prelivanje dok ne dobiju lepu boju.
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu