Belo meso ume da bude nezgodno za pripremu zato što je suvo, pa morate tačno da znate koliko da pečete. Kada ga pohujete ili pravite u nekom sosu ukus je bolji, ali i tada treba da vodite računa. Kako bi piletina bila mekana, dobro je da je marinirate u jogurtu, a onda pri kuvanju obavzno stavite parče putera u sos, jer će je dodatno omekšati.  

Sastojci: 

  • 500 g pilećeg fileta 
  • 1/4 šolje jogurta
  • 2 kašike mlevenog belog luka 
  • 2 kašičice kumina u prahu
  • 2 kašičice korijandera u prahu
  • 1,5 kašičice paprike
  • 1 kašičica soli (ili po ukusu) 
  • 1/2 kašičice kurkume u prahu

Još:

  • 1 kašika ulja
  • 1 srednji luk (iseckan) 
  • 2-3 srednja paradajza (seckan)
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • 2 parčića neslanog putera
  • 1 kašičica kumina u prahu
  • 1 kašičica korijandera u prahu
  • 1/2 kašičice paprike
  • 1/2 kašičice soli (ili po ukusu)
  • 1/2 kašike šećera

Priprema:

Meso isecite na kockice, pa prelijte jogurtom i začinima i dobro promešajte. Ostavite meso u marinadi nekih pola sata, a zatim ga propržite. Izvadite meso iz tiganja, pa propržite seckani crni luk i paradajz, pa izblendirajte. Procedite i dodajte mu pavlaku za kuvanje i začine. U tiganj vratite meso, pa sipajte sos i komadiće putera, a zatim promešajte. Ostavite tako još par minuta. Ukrasite sa malo pavlake za kuvanje i korijanderom. 

Kako se pravi puter piletina Instagram/Fooodkings

 Izvor: Stvar ukusa