Belo meso ume da bude nezgodno za pripremu zato što je suvo, pa morate tačno da znate koliko da pečete. Kada ga pohujete ili pravite u nekom sosu ukus je bolji, ali i tada treba da vodite računa. Kako bi piletina bila mekana, dobro je da je marinirate u jogurtu, a onda pri kuvanju obavzno stavite parče putera u sos, jer će je dodatno omekšati.
Sastojci:
- 500 g pilećeg fileta
- 1/4 šolje jogurta
- 2 kašike mlevenog belog luka
- 2 kašičice kumina u prahu
- 2 kašičice korijandera u prahu
- 1,5 kašičice paprike
- 1 kašičica soli (ili po ukusu)
- 1/2 kašičice kurkume u prahu
Još:
- 1 kašika ulja
- 1 srednji luk (iseckan)
- 2-3 srednja paradajza (seckan)
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 2 parčića neslanog putera
- 1 kašičica kumina u prahu
- 1 kašičica korijandera u prahu
- 1/2 kašičice paprike
- 1/2 kašičice soli (ili po ukusu)
- 1/2 kašike šećera
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa prelijte jogurtom i začinima i dobro promešajte. Ostavite meso u marinadi nekih pola sata, a zatim ga propržite. Izvadite meso iz tiganja, pa propržite seckani crni luk i paradajz, pa izblendirajte. Procedite i dodajte mu pavlaku za kuvanje i začine. U tiganj vratite meso, pa sipajte sos i komadiće putera, a zatim promešajte. Ostavite tako još par minuta. Ukrasite sa malo pavlake za kuvanje i korijanderom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem