Belo meso je uvek dobra ideja za ručak, a ako vam je dosadilo da stalno pravite pohovano ili grilovano, predlažemo da napunite sirom i šunkom, pa zapečete. Umesto klasičnih soseva kao što je bešamel, vi ga prelijte povrćem koje će mu dati specifičnu aromu. Kao prilog možete da pripremite pire ili pirinač, a možete i samo sa parčetom hleba da poslužite. 

Sastojci: 

  • 800 g pilećeg filea 
  • šunka
  • tvrdi sir 
  • 2 crna luka 
  • 3 čena belog luka 
  • 2-3 paprike 
  • 400 ml paradajz sosa

Priprema:

Isecite meso na tanke šnicle, pa posolite i pobiberite. Na svako parče stavite šunku, pa pospite rendanim sirom i urolajte. Poređajte u nauljenu tepsiju. Iseckajte crni i beli luk, paprike, pa propržite u tiganju nekih 10 minuta. Sipajte paradajz sos. Začinite po želji, pa sipajte preko mesa. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa