Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOČNA PILETINA U PROLEĆNOM SOSU ZA TILI ČAS: Ljubitelji belog mesa će se oduševiti ovim receptom

Belo meso neće biti suvo ako ga napunite sirom i šunkom, pa prelijtete sosom od povrća.

 Belo meso punjeno sirom i šunkom u sosu od povrća Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Belo meso je uvek dobra ideja za ručak, a ako vam je dosadilo da stalno pravite pohovano ili grilovano, predlažemo da napunite sirom i šunkom, pa zapečete. Umesto klasičnih soseva kao što je bešamel, vi ga prelijte povrćem koje će mu dati specifičnu aromu. Kao prilog možete da pripremite pire ili pirinač, a možete i samo sa parčetom hleba da poslužite. 

Sastojci: 

  • 800 g pilećeg filea 
  • šunka
  • tvrdi sir 
  • 2 crna luka 
  • 3 čena belog luka 
  • 2-3 paprike 
  • 400 ml paradajz sosa

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite meso na tanke šnicle, pa posolite i pobiberite. Na svako parče stavite šunku, pa pospite rendanim sirom i urolajte. Poređajte u nauljenu tepsiju. Iseckajte crni i beli luk, paprike, pa propržite u tiganju nekih 10 minuta. Sipajte paradajz sos. Začinite po želji, pa sipajte preko mesa. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

Pročitajte još

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti