Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJENE FAŠIRANE ŠNICLE: Pečene u rerni bez kapi ulja sa nadevom od kačkavalja koji se razvlači

Isprobajte recept za faširane šnicle punjene kačkavaljem.

 Faširane šnicle punjene kačkavaljem Izvor: Shutterstock

Dobro je poznato da nema potpunog porodičnog ručka bez ukusnog mesa. Zato vam donosimo recept faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.

Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Što je najbolje peku se u rerni bez kapi ulja.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 g kačkavalja
  • 1 glavica cnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama. Ostavite meso da odstoji minimum 15 minuta. Smesu podelite u šest kuglica, svaku rastanjite prstima i stavite po komad kačkavalja, pa napravite lopticu vodeći računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja. Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti