Dobro je poznato da nema potpunog porodičnog ručka bez ukusnog mesa. Zato vam donosimo recept faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.
Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Što je najbolje peku se u rerni bez kapi ulja.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 100 g kačkavalja
- 1 glavica cnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica seckanog peršuna
- so, biber
Priprema:
U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama. Ostavite meso da odstoji minimum 15 minuta. Smesu podelite u šest kuglica, svaku rastanjite prstima i stavite po komad kačkavalja, pa napravite lopticu vodeći računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja. Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom