Pilav je ukusno jelo od pirinča i piletine koje je jednostavno za pripremu, ali ipak ne uspeva svakoj domaćici. Bitno je da redovno prelivate bujonom, ali i da ne korisitite samo belo meso jer je suvo, nego upotrebite celo pile. Ako još niste sigurni u svoje kulinarkse veštine, onda sastojke poređajte u teglu, prelijte vodom i zapecite.Nema sanše da ne uspe i ne bude sočan. 

Sastojci:

  • 400 g pirinča 
  • 1 šargarepa 
  • 2 crna luka 
  • 600 g pilećeg mesa 
  • 100 ml paradajz soka 
  • po 200 ml vode za svaku teglu

Priprema:

Pirinač operite, pa posolite i dodajte mu seckanu šargarepu i crni luk. Meso isecite na kockice, pa začinite po želju i sjedinite sa paradajz sokom. Sipajte u tegle malo pirinča, pa zatim malo mesa, opet pirinač i tako ređajte dok ne napunite. Pirinač treba da je na vrhu. Sipajte vodu i zatvorite. Pecite u rerni na 160°C oko 60 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa