Pilav je ukusno jelo od pirinča i piletine koje je jednostavno za pripremu, ali ipak ne uspeva svakoj domaćici. Bitno je da redovno prelivate bujonom, ali i da ne korisitite samo belo meso jer je suvo, nego upotrebite celo pile. Ako još niste sigurni u svoje kulinarkse veštine, onda sastojke poređajte u teglu, prelijte vodom i zapecite.Nema sanše da ne uspe i ne bude sočan.
Sastojci:
- 400 g pirinča
- 1 šargarepa
- 2 crna luka
- 600 g pilećeg mesa
- 100 ml paradajz soka
- po 200 ml vode za svaku teglu
Priprema:
Pirinač operite, pa posolite i dodajte mu seckanu šargarepu i crni luk. Meso isecite na kockice, pa začinite po želju i sjedinite sa paradajz sokom. Sipajte u tegle malo pirinča, pa zatim malo mesa, opet pirinač i tako ređajte dok ne napunite. Pirinač treba da je na vrhu. Sipajte vodu i zatvorite. Pecite u rerni na 160°C oko 60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem