Belo meso je lako za pripremu i ne zahteva puno truda, a pritom je i jako zdravo. Ali, kada pravite pileći file morate da vodite računa o tome da ga ne prepečete jer će onda biti suvo. Kuvajte ga u mleku i ostaće sočno i mekano, a beli luk će mu samo pojačati ukus.
Pročitajte i kako da usitnite beli luk, a da ne koristite presu, nož ili rende. Za ovaj ukusan ručak je potrebno samo 4 sastojka i manje od pola sata da pripremite. Poslužite sa pire krompirom ili pirinčem.
Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- 4 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa propržite na umerenoj temperaturi. Začinite po želji. Zatim dodajte mleveni ili sitno seckani beli luk, pa kada se proprži, sipajte brašno i nakon 2 minuta sipajte i mleko. Ostavite još nekih 5-7 minuta, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem