Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIŽOTO SA PEČURKAMA I ŠARGAREPOM: Isprljaćete samo jednu šerpu, a mešavina začina daje mu posebnu aromu

Rižoto sa pečurkama i šargarepom je pun vitamina i fantastičnog je ukusa.

 Rižoto sa pečurkama i šargarepom Izvor: Shutterstock

Jela sa pirinčem su postala i sastavni deo naše kuhinje, jer se prave brzo i jednostavno, a mogućnosti kombinovanja su gotovo nepresušne. Ako ste ljubitelj rižota sa pečurkama onda je ovaj recept idealan za vas. Kombinacija žačina daje mu poseban šmek, a vi možete da se igrate ukusima i dodate još neke po ukusu. 

Sastojci:

  • 180 g šampinjona
  • 250 ml bujona
  • 1 čaša pirinča
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • kašičica belog luka u prahu
  • kašičica karija
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pirinač najpre operite i ostavite da se ocedi. Luk sitno naseckajte pa ga propržite na malo maslinovog ulja dok ne zastakli. Kada dobije boju, u njega dodajte izrendanu šargarepu. Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali. Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok se svi sastojci ne omekšaju. Nakon toga dodajte pirinač i lagano ulijte bujon. Začinite sa karijem, i belim lukom. Dodajte so i biber po ukusu. Kada je pirinač skuvan skinite sa šporeta, dodajte sitno seckani peršun i ostavite poklopljeno nekih 10 minuta pre serviranja.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti