Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLADAK KUPUS SA REBARCIMA: Jedno od omiljenih jela na kašiku, koje se sprema samo od sebe

Sladak kupus mnogima je omiljeni domaći specijalitet.

 Sladak kupus sa rebarcima Izvor: Shutterstock

Kupus je povrće koji je veoma zastupljen na našoj trpezi. Neki ga jedu kao salatu, drugi ga vole samo u sarmi, a većina obožava da ga jede kao samostalno jelo. Slatki kupus je izuzetno ukusan, a rebarca mu daju poseban šmek kom niko ne može da odoli. Ovako pripremljen slatki kupus probaće i oni koji tvrde da ga ne vole.

Sastojci:

  • 2 kg kupusa
  • 400 g dimljenih svinjskih reberaca
  • 500 ml paradajz soka
  • 2 glavice luka
  • 2 šargarepe
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike masti
  • 1 kašika sirćeta
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

U dublju šerpu sipaje vodu i sirće, pa stavite rebarca. Kuvajte ih oko 15 minuta, procedite i isperite mlakom vodom. Kupus, crni i beli luk iseckajte na kockice, a šargarepu na kolutove. U šerpu stavite mast i zagrejte, pa stavite crni i beli luk da se dinstaju sa malo vode. Kada luk postane staklast, stavite polovinu isečenog kupusa, šargarepu, začinite po ukusu, poređajte suva rebarca, pa stavite ostatak kupusa koji ćete takođe začiniti. Sve prelijte paradajz sokom i vodom da ogrezne, pa stavite da se krčka. Kada kupus splasne, nalijte još vode. Kupus kuvajte oko 40 minuta, bez mešanja, na srednjoj temperaturi.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti