Paprikaš je poznato mađarsko jelo sa mesom i krompirom, koji ima najlepši ukus ako se dugo kuva u kotliću ili šerpi. Mi vam predlažemo jednostavniju verziju koja se ne kuva dugo, a pravi se sa povrćem. Nije vam potrebna šerpa, jer ćete sve da završite u jednoj posudi i to u tiganju. Pileći paprikaš sa povrćem obavezno poslužite sa pire krompirom.
Sastojci:
- 800 g bataka bez kostiju
- 400 g pečuraka
- 4 kašike ulje
- 2 paprike
- 2 crna luka
- 4 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 200 ml paradajz sosa
Priprema:
Meso isecite na krupnije komade, pa marinirajte u ulju i začinite po želji. Pečurke isecite, a paprike isecite na trake, crni luk na rebarca. Meso pržite po 7 minuta sa obe strane, a onda dodajte mleveni beli luk i crni. Kratko pržite, pa dodajte paprike, a onda posle par minuta i pečurke. Na kraju dodajte paradajz sos i kuvajte još 5 minuta. Pred kraj dodajte i seckani peršun.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus