Paprikaš je poznato mađarsko jelo sa mesom i krompirom, koji ima najlepši ukus ako se dugo kuva u kotliću ili šerpi. Mi vam predlažemo jednostavniju verziju koja se ne kuva dugo, a pravi se sa povrćem. Nije vam potrebna šerpa, jer ćete sve da završite u jednoj posudi i to u tiganju. Pileći paprikaš sa povrćem obavezno poslužite sa pire krompirom

Sastojci:

  • 800 g bataka bez kostiju
  • 400 g pečuraka 
  • 4 kašike ulje 
  • 2 paprike 
  • 2 crna luka 
  • 4 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna 
  • 200 ml paradajz sosa 

Priprema:

Meso isecite na krupnije komade, pa marinirajte u ulju i začinite po želji. Pečurke isecite, a paprike isecite na trake, crni luk na rebarca. Meso pržite po 7 minuta sa obe strane, a onda dodajte mleveni beli luk i crni. Kratko pržite, pa dodajte paprike, a onda posle par minuta i pečurke. Na kraju dodajte paradajz sos i kuvajte još 5 minuta. Pred kraj dodajte i seckani peršun. 

Izvor: Stvar ukusa