Ručak čiji se sastojci samo iseckaju i stave u posudu, a onda se lagano krčkaju na šporetu ili peku u rerni su najlakši i najbrži način da pripremite ukusan obrok. Ovo jelo se pravi od krompira i piletine, a zaliva se još boljim prelivom od onog za musaku. Nećete se puno namučiti oko pripreme, a cela porodica će se najesti i još će tražiti repete.
Posle se počastite jednostavnim kolačem koji se ne peče.
Sastojci:
- 2 krompira
- 250 g pilećeg filea
- 1 paprika
- 1 mladi luk
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 paradajza
- tvrdi sir
- peršun
Priprema:
Krompir, meso, papriku, mladi i beli luk isecakajte sitno i stavite u zemaljnu posudu. Začinite po želji. Zatim dodajte sitno seckani paradajz. Prelijte maslinovim uljem, ne preterano. Jaja i pavlaku umutute, pa dodajte rendani sir i dobro promešajte. Sipajte u posudu i pokrijte alu folijom. Pecite na 230°C oko 30 minuta. Nakon tog vremena, skinite foliju i pecite na 200°C još 10 minuta. Nemojte zagrevati rernu jer tepsija može da pukne.
Izvor: Stvar ukusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.