Ručak čiji se sastojci samo iseckaju i stave u posudu, a onda se lagano krčkaju na šporetu ili peku u rerni su najlakši i najbrži način da pripremite ukusan obrok. Ovo jelo se pravi od krompira i piletine, a zaliva se još boljim prelivom od onog za musaku. Nećete se puno namučiti oko pripreme, a cela porodica će se najesti i još će tražiti repete. 

Posle se počastite jednostavnim kolačem koji se ne peče. 

Sastojci: 

  • 2 krompira 
  • 250 g pilećeg filea 
  • 1 paprika 
  • 1 mladi luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 jajeta 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 1/2 paradajza 
  • tvrdi sir 
  • peršun

Priprema: 

Krompir, meso, papriku, mladi i beli luk isecakajte sitno i stavite u zemaljnu posudu. Začinite po želji. Zatim dodajte sitno seckani paradajz. Prelijte maslinovim uljem, ne preterano. Jaja i pavlaku umutute, pa dodajte rendani sir i dobro promešajte. Sipajte u posudu i pokrijte alu folijom. Pecite na 230°C oko 30 minuta. Nakon tog vremena, skinite foliju i pecite na 200°C još 10 minuta. Nemojte zagrevati rernu jer tepsija može da pukne. 

Izvor: Stvar ukusa