Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEOSKI RUČAK IZ ZEMLJANE POSUDE: Zapečena piletina i krompir, pa sve to preliveno pavlakom i sirom - prste da poližete!

Predlog za ukusan ručak od krompira i piletina koji će se svima dopasti.

 Seljački ručak sa krompirom i belim mesom Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Ručak čiji se sastojci samo iseckaju i stave u posudu, a onda se lagano krčkaju na šporetu ili peku u rerni su najlakši i najbrži način da pripremite ukusan obrok. Ovo jelo se pravi od krompira i piletine, a zaliva se još boljim prelivom od onog za musaku. Nećete se puno namučiti oko pripreme, a cela porodica će se najesti i još će tražiti repete. 

Posle se počastite jednostavnim kolačem koji se ne peče. 

Sastojci: 

  • 2 krompira 
  • 250 g pilećeg filea 
  • 1 paprika 
  • 1 mladi luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 jajeta 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 1/2 paradajza 
  • tvrdi sir 
  • peršun

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Krompir, meso, papriku, mladi i beli luk isecakajte sitno i stavite u zemaljnu posudu. Začinite po želji. Zatim dodajte sitno seckani paradajz. Prelijte maslinovim uljem, ne preterano. Jaja i pavlaku umutute, pa dodajte rendani sir i dobro promešajte. Sipajte u posudu i pokrijte alu folijom. Pecite na 230°C oko 30 minuta. Nakon tog vremena, skinite foliju i pecite na 200°C još 10 minuta. Nemojte zagrevati rernu jer tepsija može da pukne. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti