Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom su mnogima omiljeni ručak. Probajte malo drugačiji recept u kom ćete mleveno meso zameniti pilećim, a crveni sos belim. Pravi gurmanski ručak koji će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
Za sos:
- 4 jajeta
- 150 g kačkavalja
- 200 g pavlake
- 3 krompira
- so, biber
Za ćufte:
- 1 jaje
- 500 g pilećeg mlevenog mesa
- 1 crni luk
- so, biber, prezle
Još:
- 10 čeri paradajza
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Za sos umutite jaja, začinite, dodajte pavlaku, rendan kačkavalj i sitno seckan krompir. Sve dobro sjedinite i sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Sastojke za ćufte pomešajte pa oblikujte ćufte i ređajte ih preko sosa, koji ste sipali u vatrostalnu posudu. Između ćufti stavljajte čeri paradajz. Na kraju sve pospite rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus