Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom su mnogima omiljeni ručak. Probajte malo drugačiji recept u kom ćete mleveno meso zameniti pilećim, a crveni sos belim. Pravi gurmanski ručak koji će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
Za sos:
- 4 jajeta
- 150 g kačkavalja
- 200 g pavlake
- 3 krompira
- so, biber
Za ćufte:
- 1 jaje
- 500 g pilećeg mlevenog mesa
- 1 crni luk
- so, biber, prezle
Još:
- 10 čeri paradajza
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Za sos umutite jaja, začinite, dodajte pavlaku, rendan kačkavalj i sitno seckan krompir. Sve dobro sjedinite i sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Sastojke za ćufte pomešajte pa oblikujte ćufte i ređajte ih preko sosa, koji ste sipali u vatrostalnu posudu. Između ćufti stavljajte čeri paradajz. Na kraju sve pospite rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem