Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom su mnogima omiljeni ručak. Probajte malo drugačiji recept u kom ćete mleveno meso zameniti pilećim, a crveni sos belim. Pravi gurmanski ručak koji će oduševiti celu porodicu. 

Sastojci:

Za sos:

  • 4 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 200 g pavlake
  • 3 krompira
  • so, biber

Za ćufte:

  • 1 jaje
  • 500 g pilećeg mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • so, biber, prezle

Još:

  • 10 čeri paradajza
  • 150 g kačkavalja

Priprema:

Za sos umutite jaja, začinite, dodajte pavlaku, rendan kačkavalj i sitno seckan krompir. Sve dobro sjedinite i sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Sastojke za ćufte pomešajte pa oblikujte ćufte i ređajte ih preko sosa, koji ste sipali u vatrostalnu posudu. Između ćufti stavljajte čeri paradajz. Na kraju sve pospite rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C pola sata.

Izvor: Stvar ukusa