Pileća krilca su postala pravi delikates, a još kada su pohovana retko ko može da im odoli. Ona su mekana unutra, a hrskava spolja i odlično se slažu uz svaku salatu, sos ili prilog. Mi vam donosimo recept sa posebnim sastojkom. Reč je o dimljenoj začinskoj paprici koji će krilcima dati jedinstven ukus, a ovoj jelo postaće vaš kec u rukavu kada treba da počastite veliko društvo ili iznenadne goste.
Sastojci:
- 1 kg krilaca
- 3 čaše brašna
- 200 g kornfleksa
- 3 kašičice soli
- 2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašičica suvog vlašca
- 1 kašičica belog luka u prahu
- pola kašičice bibera
- 1 jaje
- 1 čaša vode
Priprema:
Krilca oprati dobro i po zglobu ih iseći na dva dela. Treći i najmanji deo krilca odstranite. U veliku činiju stavite krilca pa dodajte sve začine i dobro ih izmešajte da se krilca sa svih strana lepo uvaljaju. U odvojenoj posudi pomešajte jednu čašu brašna, jaje i vodu. Smesa treba da bude gusta kao za palačinke. U jedan tanjir sipajte ostatak brašna, a u drugi izmrvljeni kornfleks. Svaki komadić krilceta uvaljajte u brašno, pa umočite u tečnu smesu, a onda uvaljajte u kornfleks i spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih na srednje jakoj temepraturi i povremeno okrenite. Pečena su za otprilike 10-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus